TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 2. 09:50
mfor.hu

Nagyon hosszú ideje csúszik a szociális temetés bevezetése. 

A szerdai Magyar Közlöny egyik kormányrendeletében rögzítette a kormány, hogy a szociális temetkezés 2021. január 1-je helyett 2022. január 1-jén lép életbe. Hiába azonban a változtatás ilyen formában történő rögzítése, az új dátum sem kőbe vésett. 

Fotó: MTI Fotó: MTI

A vonatkozó jogszabály hatályba lépésének dátumát ugyanis évről évre halasztja a kormány, a késlekedés oka azonban a mai napig nem ismert. Még törvényjavaslatok indoklásában sem tér ki a kormány arra, miért tolja ki mindig a hatályba lépés dátumát. 

A szociális temetést, mint lehetőséget eredetileg 2014-ben vezette volna be az Orbán-kormány. A végtisztesség megadásának költségei több százezer forintot jelentenek, a szociális temetés pedig emiatt pont azoknak lenne segítség, akik szűkösebb anyagi körülmények között élnek. Ennek ellenére már a legelején komoly kritikák fogalmazódtak meg ezzel a temetkezési móddal kapcsolatban. Ugyanis a temetkezéssel járó feladatok egy része, mint az elhunyt felkészítése és a sír megásása a gyászoló rokonokra hárulna. A gyászidőszakban ilyen feladatokat terhelni a családtagokra embertelennek tűnik. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360 és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Az Erste Bank személyi kölcsöne 32 229 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 721 forint a havi törlesztőrészlet. A Cetelemnél az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 513 Ft, míg a Raiffeisen Banknál 28 410 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 35 631 Ft. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.