<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ez egy közösségi iroda, 1,7 milliárd forintba került.

Megnyílt Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb startup közösségi irodája a Millenáris Park több mint ötmilliárd forintos beruházásból megvalósuló fejlesztésének első ütemében: az 1,7 milliárd forintból felépült Millenáris Startup Campust hétfőn Budapesten adták át.

Varga Mihály, Gulyás Gergely, Láng Zsolt  II. kerületi polgármester, és György László egy startupossal a Millenáris Startup Campus avatásán 2018. szeptember 17-én. (MTI / Balogh Zoltán)
Varga Mihály, Gulyás Gergely, Láng Zsolt II. kerületi polgármester, és György László egy startupossal a Millenáris Startup Campus avatásán 2018. szeptember 17-én. (MTI / Balogh Zoltán)

A megnyitón Varga Mihály pénzügyminiszter kiemelte: a campus létrehozásával a humán tőkének adnak ösztönzést, és a vállalkozások feltételeinek javulását segítik elő. Az intézmény töltöttsége már 70 százalékos.

György László gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkár elmondta, hogy a kormány 360 milliárd forintot költ hét év alatt az innovációs ökoszisztéma építésére, és több mint 600 milliárd forintot fordít innovációra, kutatás-fejlesztésre. Azt is hozzátette, hogy a Millenárison nem csak magyar ötletek valósulnak meg, a központba már svédek és lengyelek is bejelentkeztek.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a központ elhelyezi Budapestet a startupvilág térképén.

A régió legnagyobb közösségi irodájában 180 munkaállomás, 24 iroda és tárgyaló, 2 szemináriumterem, 1 előadóterem található az egykori Ganz gyár területén.