Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Némi kapkodás figyelhető meg a kormánynál: egy kedd esti törvényjavaslatot csütörtökön már módosítanának is, így a polgármesterek fölé mégsem telepítenek kormánymegbízottat.

Gulyás Gergely teljesítette ígéretét: a Miniszterelnökség vezetője egyéni képviselői indítványként benyújtotta a módosítást a kormány sok mindenről szóló törvényjavaslatához, és ennek alapján mégsem vennék el a polgármesterek egyszemélyi döntési jogát a veszélyhelyzet alatt - írta a hvg.hu. A kedd késő este benyújtott javaslat alapján a főpolgármester, illetve polgármesterek a helyi védelmi bizottság jóváhagyásával hozhattak volna döntéseket. A módosítás ellen sokan tiltakoztak, Gulyás gyorsan bejelentette, a kormány eláll ettől.

A politikus írásban is megismételte a szerdán elmondott indoklást: "az elmúlt hetekben éppen az ellenzék részéről érték kritikák azt a gyakorlatot, amely a polgármestereket jogosítja fel arra, hogy veszélyhelyzetben a védekezés érdekében a képviselő-testület jogaival éljenek. A most benyújtott törvényjavaslat ezt a helyzetet kívánta volna orvosolni. Mivel azonban a szabályozás módosításának szándékával a szabályozás eddigi kritikusai ma már láthatóan nem értenek egyet, és a bevezetni kívánt szabályozás a veszélyhelyzetben a lehető legszélesebb körű, pártpolitikai határokra tekintet nélküli összefogásra törekszik, ezért javaslatom eltekint ettől a módosítástól".

Lapunk is írt arról, hogy a veszélyhelyzet kihirdetése óta az önkormányzatok döntési jogai a források felhasználására, illetve egyéb intézkedésekre vonatkozóan is a polgármesterekre szálltak, így most a polgármesterek azok, akik az ország valamennyi helyhatóságán rendeleti úton kormányozhatnak. Ha pedig az egész országot immár rendeleti úton irányító kormány elfogadja Semjén javaslatát, akkor a továbbiakban a polgármesterek új előjogát vonják el vele, és ők semmi olyanról nem dönthetnek önállóan, amihez képviselőtestületi döntés kellene. A megyei védelmi bizottságokat pedig a kormányfő által kinevezett kormánymegbízottak vezetik. A kormány által kedd este benyújtott többi törvényjavaslat továbbra is érvényben van módosítás nélkül, így például a Budapes-Belgrád vasút szerződéseinek titkosítása továbbra is napirenden van. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.