<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
		


		
		

Összesítésünk szerint közel 36 ezren szerepelnek jelenleg valamilyen kórházi várólistán, miközben néhány hete Rétvári Bence, államtitkár a parlamentben 27 ezer érintettről beszélt. 

Reggeli cikkünkben ismertettük a kórházi várólistákkal kapcsolatos összesítésünk eredményeit annak apropóján, hogy néhány hete Rétvári Bence, az EMMI államtitkára a parlamentben is kitért ezekre a számokra. 

Fotó: MTIFotó: MTI

Mint megírtuk, a NEAK honlapján elérhető lekérdezhető, adatbázis szerint - mely az aktuális állapotot mutatja - a 6088 betegnek 340 napot kell térdprotézisre várnia, amivel szemben Rétvári 137 napot említett. A különbség vélhetően abból fakadhat, hogy míg az államtitkár egy éves statisztikát vett alapul, mi a cikkünknél a bárki által használható lekérdezhető adatbázisból gyűjtöttük ki az adatokat, mely például a transzkatéteres szívbillentyű beültetést vagy épp az ortopédiai nagyműtéteket is listázza. 

Az EMMI szerkesztőségünkhöz eljuttatott reakciója szerint azonban 

"Rétvári Bence államtitkár úr a parlamentben elhangzott válaszában a 2017-es teljes évre vonatkozó, hiteles adatokat ismertette, amelyek megfelelnek a valóságnak, és a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő honlapján (//www.neak.gov.hu/felso_menu/lakossagnak/varolista) mindenki által leellenőrizhetőek. Az adatokat idén év elején hozta nyilvánosságra a NEAK. A leghatározottabban visszautasítjuk, hogy a parlamentben közölt adatok ne lennének valósak, hitelesek. A 2018-as éves adatok 2019-től állnak majd rendelkezésre."

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.