<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A beteg szervezete nem tudta kordában tartani a vírus terjedését.

A Los Angeles megyei hatóságok megerősítették, hogy a megye egyik kórházában majomhimlő következtében halt meg egy beteg. Ez az első eset, hogy az Egyesült Államokban egyértelműen a majomhimlő áldozataként regisztráltak valakit. A betegről annyit közöltek a hatóságok, hogy súlyos immunhiányos betegségben szenvedett, és kórházban ápolták.

A kórház orvosa annyit tett hozzá a CNN-nek, hogy a páciens legyengült immunrendszere nem tudta kordában tartani a szervezetébe jutott vírust, így az korlátozás nélkül sokszorozódhatott, és minden bizonnyal több szervére is átterjedt, azok leállását okozva.”

A hatóságok felhívták a figyelmet arra is, hogy azok az immunhiányos állapotokban lévő emberek, akik azt gyanítják, hogy elkaphatták a majomhimlőt, mielőbb forduljanak orvoshoz, hogy kezelésüket még a betegség korai szakaszában elkezdhessék, és lehetőség szerint maradjanak is szoros orvosi felügyelet alatt felgyógyulásukig.

Az Egyesült Államokban közel 22 ezer majomhimlős vagy majomhimlő-gyanús esetet regisztráltak, világszerte pedig 58 ezer esetet és 18 halálesetet jegyeztek fel (ebben a számban ez az amerikai haláleset még nincsen benne).