2p

A beteg szervezete nem tudta kordában tartani a vírus terjedését.

A Los Angeles megyei hatóságok megerősítették, hogy a megye egyik kórházában majomhimlő következtében halt meg egy beteg. Ez az első eset, hogy az Egyesült Államokban egyértelműen a majomhimlő áldozataként regisztráltak valakit. A betegről annyit közöltek a hatóságok, hogy súlyos immunhiányos betegségben szenvedett, és kórházban ápolták.

A kórház orvosa annyit tett hozzá a CNN-nek, hogy a páciens legyengült immunrendszere nem tudta kordában tartani a szervezetébe jutott vírust, így az korlátozás nélkül sokszorozódhatott, és minden bizonnyal több szervére is átterjedt, azok leállását okozva.”

A hatóságok felhívták a figyelmet arra is, hogy azok az immunhiányos állapotokban lévő emberek, akik azt gyanítják, hogy elkaphatták a majomhimlőt, mielőbb forduljanak orvoshoz, hogy kezelésüket még a betegség korai szakaszában elkezdhessék, és lehetőség szerint maradjanak is szoros orvosi felügyelet alatt felgyógyulásukig.

Az Egyesült Államokban közel 22 ezer majomhimlős vagy majomhimlő-gyanús esetet regisztráltak, világszerte pedig 58 ezer esetet és 18 halálesetet jegyeztek fel (ebben a számban ez az amerikai haláleset még nincsen benne).

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!