Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Csabai Károly Csabai Károly

Eddig ez a személy Nagy Márton volt, de az ő lemondása miatt Patai Mihály alelnök lett az első számú helyettes, az ő távollétében pedig a szintén alelnök Kandrács Csaba.

Matolcsy György tegnap meghozott és a Magyar Közlönyben megjelent rendelete módosította azt a 2019. április 23-ai jogszabályt, miszerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökét rendelet kiadásában Nagy Márton alelnök, az ő távollétében pedig Patai Mihály alelnök helyettesíti. A tavalyi módosításra azért volt szükség, mert Patai lett az MNB alelnöke hatéves időtartamra. A mostanira pedig azért, mert Nagy Márton május 28-án lemondott e posztról, s azonnali hatállyal távozott a jegybankból.

Patai Mihály jegybank-alelnök online sajtótájékoztatója a Monetáris Tanács április 7-i ülését követően. (Forrás: az MNB élő YouTube-os közvetítése)Patai Mihály jegybank-alelnök online sajtótájékoztatója a Monetáris Tanács április 7-i ülését követően. (Forrás: az MNB élő YouTube-os közvetítése)

Utód-jelöltjét, Virág Barnabást tegnap már meg is hallgatta a parlament gazdasági bizottsága, s támogatta a kinevezését, szintén hatéves időtartamra. Bár logikusnak tűnne, mégsem ő lesz az, aki Matolcsy György távollétében első helyen rendeletet adhat ki, hanem Patai Mihály lép egyet előre - derül ki a módosított rendeletből. Amit magyarázhat az is, hogy Matolcsy és Patai régi jó barátok, a bizalom egymás iránt töretlen, erről az április végén megjelent Piac&Profitnak adott interjújában az alelnök részletesebben is beszélt

Az viszont érdekes, hogy a rendeletkiadási helyettesítési sorban sem Nagy Márton leendő utódja, hanem Kandrács Csaba következik, aki tavaly október óta az MNB alelnöke.

Ugyanakkor Nagy Márton a kilencfős Monetáris Tanácsban is Matolcsy első számú helyettese volt. Az nem kérdés, hogy a távozásával a testületben megüresedett helyre Virág Barnabás kerülhet, arról azonban még nincs döntés, hogy a helyettesi poszt kié lesz. A tegnapi rendeletmódosítás alapján azonban nagy valószínűséggel ezt a tisztet is Patai Mihály töltheti majd be.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.