TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Eddig ez a személy Nagy Márton volt, de az ő lemondása miatt Patai Mihály alelnök lett az első számú helyettes, az ő távollétében pedig a szintén alelnök Kandrács Csaba.

Matolcsy György tegnap meghozott és a Magyar Közlönyben megjelent rendelete módosította azt a 2019. április 23-ai jogszabályt, miszerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökét rendelet kiadásában Nagy Márton alelnök, az ő távollétében pedig Patai Mihály alelnök helyettesíti. A tavalyi módosításra azért volt szükség, mert Patai lett az MNB alelnöke hatéves időtartamra. A mostanira pedig azért, mert Nagy Márton május 28-án lemondott e posztról, s azonnali hatállyal távozott a jegybankból.

Patai Mihály jegybank-alelnök online sajtótájékoztatója a Monetáris Tanács április 7-i ülését követően. (Forrás: az MNB élő YouTube-os közvetítése) Patai Mihály jegybank-alelnök online sajtótájékoztatója a Monetáris Tanács április 7-i ülését követően. (Forrás: az MNB élő YouTube-os közvetítése)

Utód-jelöltjét, Virág Barnabást tegnap már meg is hallgatta a parlament gazdasági bizottsága, s támogatta a kinevezését, szintén hatéves időtartamra. Bár logikusnak tűnne, mégsem ő lesz az, aki Matolcsy György távollétében első helyen rendeletet adhat ki, hanem Patai Mihály lép egyet előre - derül ki a módosított rendeletből. Amit magyarázhat az is, hogy Matolcsy és Patai régi jó barátok, a bizalom egymás iránt töretlen, erről az április végén megjelent Piac&Profitnak adott interjújában az alelnök részletesebben is beszélt

Az viszont érdekes, hogy a rendeletkiadási helyettesítési sorban sem Nagy Márton leendő utódja, hanem Kandrács Csaba következik, aki tavaly október óta az MNB alelnöke.

Ugyanakkor Nagy Márton a kilencfős Monetáris Tanácsban is Matolcsy első számú helyettese volt. Az nem kérdés, hogy a távozásával a testületben megüresedett helyre Virág Barnabás kerülhet, arról azonban még nincs döntés, hogy a helyettesi poszt kié lesz. A tegnapi rendeletmódosítás alapján azonban nagy valószínűséggel ezt a tisztet is Patai Mihály töltheti majd be.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.