<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Ahogy azt megírtuk, Kandrács Csaba válthatja a hatéves mandátuma végére október 2-án érő Windisch Lászlót.

Erre lehet következtetni abból, hogy a parlament gazdasági bizottságának honlapjára felkerült, Kandrács Csabát szeptember 30-án, hétfőn a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnökjelöltjeként hallgatják meg. Kinevezése esetén Kandrács az MNB felügyeleti munkájáért lesz felelős. 

Kandrács évek óta e területen tevékenykedik, hiszen 2016 júniusa óta ő az MNB pénzügyi szervezetek felügyeletéért felelős ügyvezető igazgatója. Korábban volt az MNB Monetáris Tanácsának külsős tagja, az MNB Bankműveleti igazgatóságának igazgatója, valamint az MNB Felügyelőbizottságának tagja is. Mindezeket megelőzően a Magyar Államkincstár elnöki tisztét látta el, valamint a második Orbán-kormány idején dolgozott az akkori Nemzetgazdasági Minisztériumban is, mint miniszteri biztos és a kincstárért felelős helyettes államtitkár. Jegybanki ügyvezető igazgatói kinevezése előtt, 2014-től pedig a Magyar Reorganizációs és Követeléskezelő (MARK Zrt.) elnök-vezérigazgatója volt.