2019. május 30. 11:29

Ősszel jön a nyugdíjkötvény is.

Nem került le a napirendről a nyugdíjkötvény kibocsátása, erre ősszel kerülhet sor, de előbb a Magyar Állampapír Plusz bevezetésére kerül sor - mondta kérdésünkre a mai Kormányinfón Varga Mihály. A pénzügyminiszter szerint figyelni kell arra, hogy a kibocsátások időben ne csússzanak össze.

Az új állampapír mellett az azonnali utalási rendszer bevezetésére is a nyáron kellene sort keríteni, ám erre kicsi az esély. A bankok ugyanis nem tudtak felkészülni folyamatos 24 órás, néhány másodperc alatti teljesítésekre, ezért az élesítés elhalasztását, egy tesztidőszak bevezetését javasolják. Erről egyébként holnap tanácskoznak a Bankszövetség égisze alatt. A piaci hírek szerint akár jövő februárig elhalaszthatják az azonnali utalás bevezetését. Ezt Varga Mihály nem kívánta kommentálni, mint mondta, a kellő időben sor fog kerülni a bevezetésre, de ennek a jegybank a felelősse.

Megkérdeztük, hogy mi a helyzet a nyugdíjakkal, azokra kiterjed-e az azonnali utalás. Most ugyanis amennyiben hétvégi napra esik a folyósítás, akkor a hétvégét megelőző munkanapon érkeznek meg a járandóságok (kivéve, ha rosszul állítják be a paramétereket, mint történt az idén januárban). Ezzel kapcsolatban az volt a miniszter válasza, hogy hamarosan tájékoztatást adnak ebben a kérdésben. Ami azt sugallja, hogy valóban vannak megválaszolásra váró kérdések a nyugdíjak utalását illetően.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.