TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Ősszel jön a nyugdíjkötvény is.

Nem került le a napirendről a nyugdíjkötvény kibocsátása, erre ősszel kerülhet sor, de előbb a Magyar Állampapír Plusz bevezetésére kerül sor - mondta kérdésünkre a mai Kormányinfón Varga Mihály. A pénzügyminiszter szerint figyelni kell arra, hogy a kibocsátások időben ne csússzanak össze.

Az új állampapír mellett az azonnali utalási rendszer bevezetésére is a nyáron kellene sort keríteni, ám erre kicsi az esély. A bankok ugyanis nem tudtak felkészülni folyamatos 24 órás, néhány másodperc alatti teljesítésekre, ezért az élesítés elhalasztását, egy tesztidőszak bevezetését javasolják. Erről egyébként holnap tanácskoznak a Bankszövetség égisze alatt. A piaci hírek szerint akár jövő februárig elhalaszthatják az azonnali utalás bevezetését. Ezt Varga Mihály nem kívánta kommentálni, mint mondta, a kellő időben sor fog kerülni a bevezetésre, de ennek a jegybank a felelősse.

Megkérdeztük, hogy mi a helyzet a nyugdíjakkal, azokra kiterjed-e az azonnali utalás. Most ugyanis amennyiben hétvégi napra esik a folyósítás, akkor a hétvégét megelőző munkanapon érkeznek meg a járandóságok (kivéve, ha rosszul állítják be a paramétereket, mint történt az idén januárban). Ezzel kapcsolatban az volt a miniszter válasza, hogy hamarosan tájékoztatást adnak ebben a kérdésben. Ami azt sugallja, hogy valóban vannak megválaszolásra váró kérdések a nyugdíjak utalását illetően.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.