<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
mfor.hu

Tőkeemelés útján egy nemzeti öntözési mintaprogramra jut 8,5 milliárd forint.

A hétfő este a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból derül ki, hogy a kormány egyetért a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. tőkeemelése útján történő finanszírozásával 8, 5 milliárd forint összegben. A támogatás a nemzeti öntözési mintaprogram megvalósítására lesz fordítva a tangazdaság használatában lévő 5500 hektár földterületen 2022. június 30-ig.

Nemzetközi fogathajtóverseny a mezőhegyesi lovaspályáján (Fotó: MTI Fotó, Czeglédi Zsolt)Nemzetközi fogathajtóverseny a mezőhegyesi lovaspályáján (Fotó: MTI Fotó, Czeglédi Zsolt)

Új jogcím a kiadásokra

A határozat kitér arra is, miszerint a kormány egyetért abban, hogy a központi költségvetésben a ménesbirtok által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos, azaz Lázár János „tulajdonosi joggyakorlásával kapcsolatos kiadások alcímmel” és a ménesbirtok tőkeemelése jogcímcsoporttal történő kiegészítését.

Alig nyereséges

Ahogy arról nemrég írtunk, a tervezetthez képest csaknem egymilliárd forinttal kevesebb lett 2019-ben a Lázár János által felügyelt ménesbirtok árbevétele. Az állam által 2016-ban 2,1 milliárdért forintért felvásárolt ménesbirtok 2019-re eredetileg 5,8 milliárd forint árbevétellel kalkulált, de csak 4,9 milliárd forint lett végül a cég forgalma. További részletek >>>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.