TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Tőkeemelés útján egy nemzeti öntözési mintaprogramra jut 8,5 milliárd forint.

A hétfő este a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból derül ki, hogy a kormány egyetért a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. tőkeemelése útján történő finanszírozásával 8, 5 milliárd forint összegben. A támogatás a nemzeti öntözési mintaprogram megvalósítására lesz fordítva a tangazdaság használatában lévő 5500 hektár földterületen 2022. június 30-ig.

Nemzetközi fogathajtóverseny a mezőhegyesi lovaspályáján (Fotó: MTI Fotó, Czeglédi Zsolt) Nemzetközi fogathajtóverseny a mezőhegyesi lovaspályáján (Fotó: MTI Fotó, Czeglédi Zsolt)

Új jogcím a kiadásokra

A határozat kitér arra is, miszerint a kormány egyetért abban, hogy a központi költségvetésben a ménesbirtok által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos, azaz Lázár János „tulajdonosi joggyakorlásával kapcsolatos kiadások alcímmel” és a ménesbirtok tőkeemelése jogcímcsoporttal történő kiegészítését.

Alig nyereséges

Ahogy arról nemrég írtunk, a tervezetthez képest csaknem egymilliárd forinttal kevesebb lett 2019-ben a Lázár János által felügyelt ménesbirtok árbevétele. Az állam által 2016-ban 2,1 milliárdért forintért felvásárolt ménesbirtok 2019-re eredetileg 5,8 milliárd forint árbevétellel kalkulált, de csak 4,9 milliárd forint lett végül a cég forgalma. További részletek >>>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.