1p

Egy hétre leállítják a gázszállítást a Török Áramlaton.

Június 21-én, kedden egy hétre leállítja a gázszállításokat a Török Áramlat nevű vezetéken a Gazprom, tájékoztatott a G7. A leállás oka a cég szerint a vezeték karbantartása.

A Török Áramlat kapacitása évi 31,5 milliárd köbméter, ennek fele a törökökhöz fut be, fele a balkáni és kelet-európai régiót látja el. Tavaly szeptember óta Magyarországra is innen érkezett az orosz gázimport jelentős része.

Újabb korlátozások. Fotó: MTI/Rosta Tibor
Újabb korlátozások. Fotó: MTI/Rosta Tibor

A háború kirobbanása óta a Magyarországra érkező gáz több mint harmada jött Szerbia felől, ez fog most egy hétre kiesni.

A G7 összefoglalója szerint ez a mennyiség elvileg pótolható, ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy az újabb importkorlátozás a teljes európai piacot érinti rendkívül rosszul.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!