<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Egy hétre leállítják a gázszállítást a Török Áramlaton.

Június 21-én, kedden egy hétre leállítja a gázszállításokat a Török Áramlat nevű vezetéken a Gazprom, tájékoztatott a G7. A leállás oka a cég szerint a vezeték karbantartása.

A Török Áramlat kapacitása évi 31,5 milliárd köbméter, ennek fele a törökökhöz fut be, fele a balkáni és kelet-európai régiót látja el. Tavaly szeptember óta Magyarországra is innen érkezett az orosz gázimport jelentős része.

Újabb korlátozások. Fotó: MTI/Rosta Tibor Újabb korlátozások. Fotó: MTI/Rosta Tibor

A háború kirobbanása óta a Magyarországra érkező gáz több mint harmada jött Szerbia felől, ez fog most egy hétre kiesni.

A G7 összefoglalója szerint ez a mennyiség elvileg pótolható, ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy az újabb importkorlátozás a teljes európai piacot érinti rendkívül rosszul.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.