2p

A Demokratikus Koalíció szerint politikai okai vannak, hogy a mentőszolgálat nem vállalja a feladatot.

Kedd reggel a Demokratikus Koalíció azt írta közleményében, hogy az Országos Mentőszolgálat megtagadta a február 25-i, ellenzéki tüntetés egészségügyi biztosítását.

A párt szerint az Orbán-kormány utasította a mentőszolgálatot arra, hogy ne vállalja el a rendezvény egészségügyi ellátását. Az ügyben a hvg.hu megkereste az Országos Mentőszolgálatot, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy

a konkrét esetben a DK képviselőjének árajánlatkérése 2024. február 14-én érkezett be az Országos Mentőszolgálathoz, miközben egy nagy mentőkapacitást igénylő budapesti sportrendezvény és egy belvárosi tömegrendezvény egészségügyi biztosítását intézményünktől már korábban (2024. február 12-én, illetve 2024. január 29-én) megrendelték, vagyis az OMSZ területi szabad kapacitásait a DK árajánlatkérése előtt beérkezett megrendelések már lekötötték.

Az Országos Mentőszolgálat aznap már két másik rendezvényt biztosít. Fotó: Depositphotos
Az Országos Mentőszolgálat aznap már két másik rendezvényt biztosít. Fotó: Depositphotos

A mentőszolgálat egyúttal megjegyzi, hogy nem ők az egyedüli egészségügyi szolgáltatók, akiktől ilyen típusú egészségügyi ellátást lehet rendelni. Emellett cáfolják, hogy döntésük hátterében politikai okok állnak.

„Tisztelettel kérjük a Demokratikus Koalíció és valamennyi politikai párt képviselőit, hogy az életmentés ügyét ne használják fel napi pártpolitikai céljaik alátámasztására” – írták.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!