<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p


			
		
		


		
		

Ismét komoly korlátozó intézkedéseket léptet életbe Spanyolország a regisztrált koronavírus-fertőzések számának növekedése miatt.

További, a társadalmi és közvetve a gazdasági életet is korlátozó intézkedéseket vezet be Spanyolország az emelkedő fertőzöttségi adatok láttán.

Barcelona ( Pecels/Aleksandar Pasaric)Barcelona ( Pecels/Aleksandar Pasaric)

Nincs több buli

A kormány nagyrészt betiltja az éjszakai életet:

az éjszakai klubokat és bárokat az egész országban bezárják.

Emellett minden vendéglátóhelynek be kell zárnia legkésőbb éjjel egy órakor, éjféltől pedig már nem engedhetnek be új vendégeket, közölte Salvador Illa egészségügyi miniszter a régiók vezetőivel tartott válságülést követően.

A kabinet döntött arról is, hogy a jövőben nem lehet a szabadban alkoholt inni, valamint dohányozni is tilos, ha nem lehet betartani a szükséges távolságot.

Egyidejűleg arra kérték a lakosságot, hogy

ne találkozzanak más háztartásokban élő emberekkel, a privát ünnepségek és egyéb találkozók létszámát pedig tíz főben maximálják.

A hatóságok mindemellett tovább növelik az idősotthonokban elvégzett koronavírus-tesztek számát.        

Az egészségügyi miniszter szerint ezek az intézkedések csak a szükséges minimumot jelentik, az egyes régiók pedig saját hatáskörben további szigorításokról dönthetnek, ha azokat indokoltnak látják.

Az elmúlt hetekben egyre több járványgócot találtunk

- indokolta az egészségügyi miniszter a lépéseket.  

Kiugró számok   

Spanyolországban július óta jelentősen és egyértelműen növekszik a napi új fertőzöttek száma: míg például június végén kevesebb mint 200 új fertőzöttet találtak naponta, addig július végén több mint ezret, az elmúlt napokban pedig már csaknem 3 ezret.

A napi új, diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek számának alakulása Spanyolországban, 2020. június-augusztus. (Forrás: El País)A napi új, diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek számának alakulása Spanyolországban, 2020. június-augusztus. (Forrás: El País)

Igaz, az Ourworldindata.org adatai szerint június vége óta az elvégzett tesztek száma is jelentősen emelkedett, és elérte, esetenként pedig meghaladta az április végi és májusi szintet – a diagnosztizált fertőzések számának emelkedése tehát valószínűleg ezzel vagy ezzel is magyarázható.   

 

     

A napi koronavírus-tesztek száma/ezer fő Spanyolországban, 2020. április-augusztus (hétnapos átlag, forrás:Ourworldindata)A napi koronavírus-tesztek száma/ezer fő Spanyolországban, 2020. április-augusztus (hétnapos átlag, forrás:Ourworldindata)

Eközben vasárnap Madridban több százan tüntettek a kötelező maszkviselés és az egyéb korlátozó intézkedések ellen.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Besárgult Spanyolország

A vírusválság miatt Spanyolország turizmusa története legrosszabb időszakát éli,

számos ország pedig ismét utazási korlátozásokat vezetett be az onnan érkezőkkel szemben. Magyarország például az úgynevezett sárga zónába tette a spanyolokat. 

A dél-európai országban eddig 343 ezer fertőzöttet regisztráltak összesen, ami a második legmagasabb érték Európában Oroszország után.  A halálos áldozatok száma 28,6 ezer – kontinensünkön ennél többen csak az Egyesült Királyságban (46,8 ezer), Olaszországban (35,4 ezer) és Franciaországban (30,4) ezer hunytak el.

A világon az Egyesült Államokban haltak meg a legtöbben (170 ezren) a koronavírussal összefüggésben.

Globálisan a diagnosztizált fertőzöttek száma 21,7 millió. 775 ezren vesztették életüket, 13,7 millióan meggyógyultak.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.