TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Története legrosszabb időszakát éli Spanyolország turizmusa a koronavírus-járvány ellenes korlátozó intézkedések miatt. Ráadásul nem várható jelentős javulás.

Elképesztő mértékben, 97,7 százalékkal csökkent a Spanyolországba érkező turisták száma idén júniusban 2019 azonos hónapjához képest, írja laptársunk, a Privátbankár.hu a spanyol Nemzeti Statisztikai Intézet adataira hivatkozva.

Mallorca (Forrás: Pixabay/webandi) Mallorca (Forrás: Pixabay/webandi)

Az év hatodik hónapjában alig több mint 200 ezer utazó lépett be a dél-európai országba, akik 133 millió eurót költöttek. Ez mindössze 1,4 százaléka a tavaly júniusi költésnek.     

Az év első felében összesen 10,8 millió turistát regisztráltak, ami szintén óriási,

több mint 70 százalékos zuhanás az egy évvel korábbi időszakhoz képest, és egyben a legalacsonyabb érték a vonatkozó statisztikák kezdete óta.

Ebben az időszakban több mint 70 százalékkal, 11,8 milliárd euróra estek a turisztikai költések.

A spanyol turisztikai szektor összesen 27,3 millió turistát és 28,4 milliárd euró bevételt veszített az idei első hat hónapban. A járvány első hullámának csúcsán, márciusban és áprilisban gyakorlatilag egyetlen turista sem lépte át a határt.      

Bár az ország július elejétől kitárta kapuit az európai utazók nagy része, köztük a magyarok előtt is, a második félévben sem várható lényeges javulás.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az elmúlt hetekben ugyanis ismét növekedésnek indult a regisztrált új fertőzöttek száma – igaz, még messze nem olyan súlyos a helyzet, mint tavasszal  – , újabb gócpontok jelentek meg, ami miatt

számos ország ismét utazási korlátozásokat vezetett be a Spanyolországból érkezőkkel szemben.

Így tett például Svájc, Belgium, Csehország, Hollandia, Norvégia, Finnország, Dánia, az Egyesült Királyság, Görögország és Magyarország is.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.