Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Továbbra is egyedi esetekről van szó Magyarországon, jelenleg tizenkilenc fő fertőzőttel. A cél a gócpontok kialakulásának megelőzése, ezért a lakosság közreműködését is kéri az Operatív Törzs.

Nálunk egy híján húsz fő, míg a környező országokból Ausztriában 3012 fő, Csehországban 117 fő, Horvátországban 19 fő, Lengyelországban 58 fő, Szerbiában 19 fő, Szlovákiában 16 fő, Szlovéniában 89 fő koronavírussal fertőzött betegről tudunk. Ausztriában és Lengyelországban megvan az első halálos áldozat is. Lakatos Tibor, Operatív Törzs központi ügyeletének vezetője az olyan ismert információk után - mint az idősekre való odafigyelés, a határellenőrzés, a rendezvények megszigorítása és egyetemek bezárása -, felhívta a figyelmet arra, hogy a média teheti a legtöbbet azzal, hogy átadja: komolyan kell venni a járványt, és hitelesen tájékoztassa a közvéleményt, amelyben fontos a pánikkeltés elkerülése.

"Ilyen álhír az is, miszerint Budapestet lezárják a hétvégén."

Magyarországon még csak egyedi esetek vannak. Fotó: depositphotos.comMagyarországon még csak egyedi esetek vannak. Fotó: depositphotos.com

Elhangzott, hogy elérkeztünk arra a szintre, amikor minden perc számít. Nő a kontaktkutatások és a fertőzöttek száma, ezért mostantól a rendőrség is intenzíven együttműködik a járványügyi szakértőkkel és a tiszti főorvossal.

„Nem igaz, hogy nincs napirenden az iskolabezárások ügye, de jelen pillanatban még nem hoztuk meg ezt a döntést. Esetszámtól, területi kiterjedésétől és az egyre gyűlő tapasztalatoktól tesszük függővé elrendelését”

A magyar-szlovén határon eddig összesen 11437 magyar állampolgárt ellenőriztek, ebből 166 magyarnál került elrendelésre a hatósági házi karantén, egy külföldi gyanús esetként került be kórházba, 204 fővel szemben megtagadták a belépést az országba.

Újságírói kérdésre, miszerint a Toldy Gimnáziumban miért nem történtek komoly járványügyi intézkedések, hiszen az egyik diák édesanyja is fertőzött, úgy reagált Lakatos Tibor, hogy bízik a járványügyi szakemberek hozzáértésében, ők tudják, milyen mértékű intézkedések szükségesek.

Elhangzott az is, hogy a hiánycikkek árdrágulásait folyamatosan ellenőrizik, ahogy azt is, egyáltalán alkalmasak-e arra, ami rájuk van írva (például fertőtlenítők esetében). Folyamatosan kapacitásokat kutatnak, és megrendeléseket eszközölnek, ezzel kapcsolatban reményeik szerint hamarosan jó hírekkel tudnak szolgálni.

Amennyiben Magyarország is határlezárásra kényszerülne, mérlegelni fogják a helyzetet, hány magyar marad kint külföldön, s bár sok minden függvénye, de szóba jöhet a külföldön rekedő magyarok hazajuttatása. A védőfelszerelésekkel kapcsolatban fontos, hogy ezen eszközök exportját megtiltották, s jelenleg a szükséges készletek rendelkezésre állnak, sőt, tartalékok is vannak. Sőt, a háziorvosok hamarosan olyan speciális védőmaszkot tudnak átvenni, amit már a fertőzött személyeknél kell viselni.

Az Index kérdésére, miszerint igaz-e a hír, hogy két iráni állampolgárt kitoloncoltak az országból, az a választ hangzott el, hogy ez az Idegenrendészeti Hatóság kompetenciája. A Belügyminisztérium viszont a sajtótájékoztatót követően a lapnak megerősítette az információt.

A gyorstesztek tesztelése folyamatban van, amint hozzáférhetővé fog válni az állampolgárok számára, értesítik a lakosságot. Abban az ügyben pedig nyomozás indult, ahol egy videóban maga a rendőr maga tanácsolta egy kamionsofőrnek, ne árulja el, hogy Olaszországból jött.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.