2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Magyarországon még nem, de Olaszországban már megkezdték a majomhimlő elleni oltási kampányt.

Az egészségügyi minisztérium adatai szerint mindeddig 545 majomhimlős esetet azonosítottak Olaszországban. A fertőző betegségekre szakosodott Spallanzani római kórházban hétfőn elkezdődött el a fertőzés elleni oltási kampány - írja a Házipatika.com. 

Olaszországban már oltanak ellene. Fotó: Pixabay
Olaszországban már oltanak ellene. Fotó: Pixabay

A vakcinázás első napján tíz embernek adták be az oltást. A római kórházban a következő napokban kétszáz főt oltanak be, és további hatszázan regisztráltak már – mondta el Andrea D'Amato, a főváros térségét fedő Lazio tartomány egészségügyi tanácsosa.

Lazio 1200 adag vakcinát kapott, a mostanáig a legtöbb esetet számláló Lombardia tartomány kétezret, Emilia-Romagna 600 adagot, Veneto négyszázat. Legkésőbb csütörtöktől Lombardiában is megkezdik a vakcinázást. A Bavarian Nordic által gyártott, Jynneos névvel ismert oltóanyagot használják, melyet az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyezett.

Július végén lapunk megkérdezte a Nemzeti Népegészségügyi Központot, ahol azt az információt adták, hogy hamarosan Magyarországra is érkezik a vakcina.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) július 23-án globális egészségügyi veszélyhelyzetet rendelt el a majomhimlő miatt. Május eleje óta több mint 80 olyan országban regisztráltak megbetegedéseket, ahol a vírus nincs jelen endemikusan. Immár közel 28 ezer fertőzést azonosítottak világszerte, zömében Európában. Magyarországon a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) múlt csütörtöki közlése szerint 42 esetet tartanak nyilván. A mostani járványkitörésben eddig két beteg hunyt el Spanyolországban, illetve egy-egy Brazíliában és Indiában.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!