Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Ma új fogalmat tanulhattunk meg az operatív törzs tájékoztatóján: hatósági házi karanténba rendelhetők azok a határon átkelt egészséges emberek, akik külföldről térnek haza.

Ma újabb három emberrel nőtt a fertőzöttek száma, ezzel tizenhat betegről tudunk, új magyarok kerültek külföldön karanténba, de eközben ma elhagyhatja az első gyógyult beteg, egy iráni diák a kórházat.

Közben új fogalmat is megtanulthattunk a mai Operatív Törzs tájékoztatóján. Az úgynevezett hatósági házi karantén egy újabb intézkedés a járványügyi folyamatban. Nem beteg emberek, nem minősülnek kontaktnak, hanem hazatérő magyarok. Mivel indokolt a járványügyi megfigyelésük, 14 napot kell olyan helyen tartózkodniuk amit megjelöl számukra a hatóság. A határátkelő helyeken kapnak egy közlést, mely kötelezi őket arra, hogy a karantént nem hagyhatják el. Mindez nem választható, a hatóság kötelezi őket. Az ajtóra cédula kerül, hogy járványügyi megfigyelés alatt állnak. Meg kell szervezni az ellátásukat, ha ez nem lehetséges, az önkormányzatoktól kaphatnak segítséget. Aki egy háztartásban él az elkülönítettel, különösen figyeljen oda az alapvető higiénés szabályok betartására, esetleg mosogatáskor fertőtlenítsenek - hangzott el a tájékoztatón. Ennek betartását, az ellenőrzést a rendőrség végzi.

Az operatív törzs sajtótájékoztatójaAz operatív törzs sajtótájékoztatója

Lakatos Tibor, az Operatív Törzs központi ügyeletének vezetője elmondta, hogy a WHO világjárványról szóló kihirdetését követően megtette a részletek kidolgozását, többek között öt határátkelőhely visszaállított ellenőrzésére, illetve további 40 határátkelőhelynél forgalomkorlátozásra lehet számítani. Hatósági házi karanténba 4, Olaszországból érkező állampolgár került, míg az utóbbi napon két román állampolgárnál meg kellett tagadni a belépést, további két dél-koreait fordítottak vissza Hegyeshalomnál a vonaton Ausztriába. Ma csupán egy Alitalia gép szállt le a Liszt Ferenc repülőtéren, hogy az itt rekedt olasz turistákat hazavigyék.

Új rendszer kidolgozását kezdték meg annak érdekében, hogy a kontaktkutatásba több rendőrt vonhassanak be, meggyorsítva a folyamatot. A rendőrség részt vesz ezenkívül a rendezvények ellenőrzésében, folyamatosan figyelik a szórakozóhelyek rendezvényeit. A veszélyhelyzet fenntartásában nem csak a rendőrség, hanem a honvédség is részt vesz.

Ma reggeltől időseknek szóló tévés és rádiós kisfilmek és nyomtatott hirdetések jelentek meg annak érdekében, hogy a legveszélyeztetettebb korosztályt elérjék. Fontos a családtagok segítsége, például bevásárlással, gyógyszerek beszerzésével. Ez az összefogás ideje, mint elhangzott.

Dr. Szlávik János infektológus főorvos beszámolt a három új betegről, az egyik a „rendbontó” egyik iráni diák, a másik 27 éves Izraelben járt magyar, a harmadik pedig 49 éves magyar lakos, aki nem járt külföldön, viszont tüdőgyulladással diagnosztizálták a Szent János Kórházban, s ez után került a „Korona-kórházba”.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.