TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

A karanténban lévő iráni diákokat rendőri jelenléttel próbálják betartatni a járványügyi szabályokat, de ha továbbra is ilyen magatartást tanúsíthatnak, akár ki is lehet utasítani őket az országból.

Az Operatív Törzs mai tájékoztatóján Lakatos Tibor, az ügyeleti központ vezetője elmondta, hogy mára kilenc főnél diagnosztizálták a betegséget. Jelenleg a fő problémát ugyanakkor azt jelenti, hogy a Szent László Kórházban megfigyelt irániak továbbra sem hajlandók magukat alávetni az ilyenkor szokásos eljárásoknak, több esetben nem megengedhető magatartást tanúsítanak (székeket dobáltak ki a kórteremből), a karanténszabályokat kijátsszák, ezért csak rendőri jelenléttel tudják csak megoldani a karanténban való tartózkodásukat. Mindez az egészségügyi személyzetet is megterheli. Felhívta a figyelmet, hogy a nem magyar állampolgárokat akár ki is lehet utasítani, ha nem tartják be a magyar járványügyi szabályokat. Ennek kapcsán fontos, hogy nem utazhatnak be az országunkba azok az irániak sem, akiknek van már vízumuk, és új vízumokat sem adnak ki.

 

Jelenleg kilenc fő fekszik a Szent László Kórházban koronavírussal. Fotó: depositphotos.com Jelenleg kilenc fő fekszik a Szent László Kórházban koronavírussal. Fotó: depositphotos.com

Dr. Kiss Attila, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság rendőrtábornoka is megerősítette azt, hogy akik a közegészségügyi hatóságok rendelkezéseinek nem tesznek eleget, azokat idegenrendészeti úton is el lehet távolítani őket. Ha megsértik a szabályokat, vagy egyéb okból kifogásolható a magatartásuk, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság kiutasíthatja őket az országból. Először idegenrendészeti őrizetben tarthatják 6 hónapig az illetőt, amely további 6 hónapig meghosszabbítható, majd kitoloncolható, ha továbbra is fenn áll a nem együttműködő magatartás. Az iráni érintetteket tájékoztatták mindezekről, s az Iráni Nagykövetség irányába is megtették a szükséges lépéseket.

Szlávik János infektorológus főorvos elmondta, hogy a koronavírus-tesztelés protokollja a napokban fog megváltozni, s elképzelhető, hogy magán szolgáltatóknál is elérhető lesz a teszt.

Ma éjféltől életbe lépett a korlátozás, miszerint az Észak-Olaszországi repterekről nem fogad sem a Liszt Ferenc repülőtér, sem a debreceni repülőtér légijáratokat.

A különböző rendezvényekkel kapcsolatos javaslatcsomagot az Emberi Erőforrások Minisztériuma jelenleg is készíti, amit holnap fog az Operatív Törzs tárgyalni, hogy kiadhassa az ajánlásokat.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.