3p

Ismét vezető tisztséget kapott az OTP Bank egyik cégében Csányi Sándor barátja, Pintér Sándor lánya.  

Sok-sok évvel ezelőtt lettek kollégák, majd barátok Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója és Pintér Sándor belügyminiszter. A régi-jó kapcsolatra tekintettel, és a számtalan üzleti összefonódás, valamint együttműködés keretében most ismét jelentős posztot kapott a belügyminiszter lánya, aki az OTP egyik új cégénél lett ügyvezető.

Brindzáné Pintér Csillag tágas családi – legfőképpen ingatlanpiaci vállalkozásokban – érdekelt, ám munkái között akad olyan is, ami a még mindig Magyarország legnagyobb bankjának számító OTP-hez kötődik. A FAPEF-PTO Kft.-t idén nyáron, 2023 júniusában jegyezték be számítógépes programozás profillal, de az információtechnológiai tanácsadást is felvette a tevékenységi körébe. A 218 millió forintos alaptőkével létrehozott cégnek két ügyvezetője lett, az egyik Pintér Sándor lánya, a másik Török Zoltán, aki szintén nem ismeretlen banki körökben, hiszen számtalan egyéb OTP-s cégben is dolgozik.

Ezen a 2009-es fotón Pintér Sándor még mint a CIVIL Biztonsági Szolgálat Zrt. elnök-vezérigazgatójaként és az OTP Bank Nyrt. igazgatóságának tagjaként érkezett Csányi Sándorral, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatójával az OTP Bank Nyrt. évi rendes közgyűlésére a Danubius Thermal és Konferencia Hotel Helia szállóba. Fotó: MTI (Szigetváry Zsolt)
Ezen a 2009-es fotón Pintér Sándor még mint a CIVIL Biztonsági Szolgálat Zrt. elnök-vezérigazgatójaként és az OTP Bank Nyrt. igazgatóságának tagjaként érkezett Csányi Sándorral, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatójával az OTP Bank Nyrt. évi rendes közgyűlésére a Danubius Thermal és Konferencia Hotel Helia szállóba. Fotó: MTI (Szigetváry Zsolt)

A FAPEF-PTO Kft. a szintén számítógépes profilú Monicomp Kft. tulajdona (melynek vezérigazgatója ugyancsak Pintér Sándor lánya), a Monicomp pedig az OTP-é. A Monicomp ugyan harmadik éve csak veszteséget termel, igaz, tavaly csupán 86,4 milliós mínusszal zárt, idén azért még a cégbe olvadt két cég, az AppSense Kft. és az EiSys Kft.

Pintér Sándor és Csányi Sándor régóta, már az 1990-es évektől jó viszonyt ápolnak egymással.

Pintér 1997-től tagja lett az OTP Bank igazgatóságának és biztonsági tanácsadói címet is kapott. Az első Orbán-kormányban betöltött négyéves miniszterség miatti kényszerű kihagyás után újra bekerült a bank igazgatóságába, és közben ő lett a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. tulajdonos-elnöke is, így szinte természetes volt, hogy a bank is rábízta az országos kirendeltséghálózat objektumőrzési feladatait, amiből akadt is egy-két hivatalos ügy a biztonsági őrök zűrzavaros alkalmazása miatt. De más, például ingatlaneladási és -vételi ügyleteken és egyéb tranzakciókon túl a szabadidejüket is szeretik együtt tölteni:

„Pintér Sándor, Csányi is jött vadászni az elmúlt hetekben, de már nem sokáig járhatnak Bélmegyerre” – erről egy vadász beszélt 2018-ban annak kapcsán, hogy Mészáros Lőrinc családja megszerzett egy bélmegyeri vadászterületet.

A Telex pedig tavaly írt arról, hogy civileket zárhatnak ki egy erdőből a Pintér Sándor köre által épített vadászközpont mellett. Ugyanis a Velencei-tó melletti Nadap feletti Templom-hegy erdejét körbekeríthetik és egy vadásztársaság kisajátíthatja. A vadásztársaság alapítója korábban Csányi Sándor egyik bizalmasa volt, és Pintér Sándorhoz is volt köze, az egykori lovasberényi kormányüdülőből pedig vadászközpont lesz wellnessrészleggel és helikopterleszállóval. A 24.hu is foglalkozott a témával, és arról írtak, hogy a bírósági nyilvántartás szerint a társaságot 2016-ban alapították az idén elhunyt Ecsedi Ferenc elnökletével. A korábban fegyverüzletben is érintett Ecsedi amellett, hogy az OTP Bank egyik vezető tisztségviselője és Csányi Sándor OTP-vezér régi bizalmasa volt, Pintér Sándor belügyminiszterrel is közeli viszonyban állt. A lapnak egyébként sikerült a témában megszólaltatnia a Tradicionális Vadásztársaság új elnökét, Brindza Tibort is, aki a névegyezés miatt vélhetőleg épp a belügyminiszter lányának a férje.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!