3p

Nevével ellentétben az Országos Foglalkozás-Egészségügyi Szolgálat Kft.-nek semmi köze nincs az államhoz, mindössze annyi, hogy részt vesz a Nemzeti Munkaügyi Hivatal “foglalkoztatás biztonságáért” programjában. Ennél jóval érdekesebb, hogy a Covid-tesztelés mennyire bejött a cégnek: tizenhatszoros nyereséget fölözhetett le a tavalyi évben.

A cég évek óta teljes körű foglalkozás-egészségügyi szolgáltatást, magyarul üzemorvosi ellátást nyújt vállalatoknak, egyszemélyes cégektől egészen a multinacionális cégekig bezárólag. Ám az 1999-ben alapított vállalkozás a pandémia keltette piaci űrt felismerve 2021-ben gyorsan hét új fióktelepet is nyitott Budapesten, mégpedig Covid-tesztelésre. Főtevékenységét még a járvány első évében, 2020-ban szakorvosi járóbeteg-ellátásra változtatta, épp ezért furcsa, hogy 2021-es, legfrissebb beszámolójuk kiegészítésében fizikai közérzetjavító szolgáltatás szerepel.

Brutál nyereségek születnek a Covid-tesztelésből. Fotó: Depositphotos
Brutál nyereségek születnek a Covid-tesztelésből. Fotó: Depositphotos

Mindenesetre szépen felépítették a jövedelmezőséget: szintén 2020-ban a csomagküldő internetes kiskereskedelmet és a gyógyászati termékek kiskereskedelmét is felvette tevékenységei sorába.

Ennek köszönhetően parádésan sikerült a 7 fős vállalkozás tavalyi éve.

Míg 2020-ban még csak 376,8 millió forintos nettó árbevételük volt, 2021-ban már ennek közel tizenegyszerese, amikor is 4,29 milliárdos forgalmat produkáltak. Ebből fakadóan a nyereség sem maradt el: 120 millióról 2 milliárdra ugrott – ami több, mint tizenhatszor magasabb, mint a járvány első évében.

A cég, amelynek neve valóban kicsit megtévesztő - akár a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) munkahigiénés és foglalkozás-egészségügy főosztályával is össze lehet keverni -, hivatalos Covid-teszt oldalán számos koronavírus-tesztet kínál 9 900 forinttól 18 900 forintig, 13 városban ingyenes otthoni vagy munkahelyi kiszállással, és ünnepnapokon is nyitva vannak. PCR-teszt eredményt akár 6 órán belül is tudnak adni utazáshoz, igaz, ennek felára Budapesten és vonzáskörzetében 40 ezer forint.

A Covid-szűrés más cégeknek is megdöbbentően szépen hozott a konyhára. A 444 arról számolt be, hogy a Whitelab 11 milliárdos forgalom mellett 6 milliárdos nyereséget produkált. A tulajdonosok pedig: a Hégely Holding Kft. és a Drem Innovációs és Tanácsadó Kft. Előbbi többségi tulajdonosa Hégely Sándor békéscsabai vállalkozó, ő a Csabai Kolbászfesztivál igazgatója és szervezője. A kisebbségi tulajdonosa az i-Cell Mobilsoft Zrt.: ez egy tőkeerős cég, hiszen tavaly is 22 milliárd forintos forgalommal zárt. Emőri Gábor milliárdos üzletemberhez köthető a cégcsoport, amely például az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszert is fejlesztette.

Szintén a 444 írt arról, hogy egy hévízi fideszes önkormányzati képviselő tulajdonában is álló, s két éve alapított Smart Hospital Kft. 10,6 milliárdos bevételből 1,9 milliárd nyereséget tudott csinálni a járvány ideje alatt. A legismertebb tulajdonos tehát Gelencsér János, aki oszlopos tagja a hévízi Fidesznek, konkrétan 2019-ben már a negyedik ciklusát kezdhette meg a helyi képviselő-testületben. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!