2p

Párizs polgármestere szerint nem készülnek el a közösségi közlekedéssel a szükséges színvonalon a jövő évi nyári olimpiára.

Anne Hidalgo úgy véli, hogy bizonyos helyeken nem áll majd rendelkezésre elegendő vonatszerelvény. A TMC csatorna Quotidien című műsorában kérdezték a városvezetőt, aki két problémás területet nevezett meg: a közösségi közlekedést, illetve a hajléktalanok elhelyezését.

Hidalgo úgy fogalmazott, hogy a közlekedést illetően napi problémákkal küszködnek jelenleg is, a pontosságot és a kényelmet illetően. Hozzátette, hogy az olimpia idején lesznek olyan helyek, ahol a közösségi közlekedést nem tudják a megfelelő szintre hozni, mert hiányoznak a szerelvények, így nem lesz elégséges szintű a járatok gyakorisága.

Arra a kérdésre, hogy szerinte ezért a Párizs környéki közlekedést szervező Île-de-France régió tehető-e felelőssé, úgy reagált, hogy "egy kicsit a kormány is".

A közösségi közlekedés nem lesz csúcson. Fotó: Depositphotos
A közösségi közlekedés nem lesz csúcson. Fotó: Depositphotos

"Ugyanakkor ezt az egészet együtt csináljuk, úgyhogy magamat is érintettnek érzem" - tette hozzá.

Clément Beaune közlekedési miniszter máris reagált a polgármester kijelentéseire, és arra biztatta őt, hogy vegyen részt a közlekedés szervezéséért tevékenykedő stratégiai bizottságok munkájában, ahelyett, hogy felhajtást csinálna.  

Hasonlóan foglalt állást Valérie Pécresse, Île-de-France régió elnöke is, aki úgy fogalmazott: értékelnék Anne Hidalgo jelenlétét az olimpiával és a paralimpiával összefüggésben tevékenykedő mobilitási bizottságok ülésein, amennyiben lennének javaslatai a közlekedést illetően.

A Magyar Olimpiai Bizottság a helyszíni terepszemléit követően már többször jelezte, hogy a játékok idején nagy forgalomra kell majd számítani és hatalmas lesz a tömeg, a szervezőbizottság pedig a sportolóknak, szakembereknek is azt javasolja, hogy tömegközlekedéssel utazzanak.

A párizsi olimpia hivatalosan július 26-án kezdődik majd jövőre és augusztus 11-ig tart, míg a paralimpiára augusztus 28. és szeptember 8. között kerül sor. (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!