3p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Balásy Gyula már szűknek érezhette a kormányzati kommunikáció világát, ezért új piac irányába nyitott.

Új cégekkel gyarapodott a kormányzati propagandakampányok fő felelősének, Balásy Gyulának eddig is meglehetősen kiterjedt céghálója. Nyilvános adatbázisok szerint március 29-én jegyezték be a New Land Media Kft. és a Lounge-csoport tulajdonos-cégvezetőjének új vállalkozását Loginvent Zrt. néven. Már a cégnévből is sejthető, hogy a NER-ben sikert sikerre halmozó 44 éves üzletember ezúttal nem a kommunikációs ágazatban tett egy lépést előre, hanem egy teljesen új és számára ismeretlenebb piac meghódítására készülhet.

A Loginvent tevékenységi körei ugyanis:

  • Raktározás, tárolás,
  • Egyéb szállítást kiegészítő szolgáltatás,
  • Üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás

Az egyelőre nem derült ki, hogy mit akar raktározni és szállítani, de Balásy Gyula részvénytársasága a logisztika területét nézte ki magának. Ennek megfelelően pedig a cég székhelye nem is Budapesten, hanem Székesfehérváron van. Igaz, a Murányi utca 17. nem egy ipari park, hanem egy családi ház Székesfehérvár legnagyobb kiterjedésű kertváros-jellegű városrészében.

Ennek ahhoz lehet köze, hogy Balásy Gyulának csak minősített többsége van a Loginventben. A cég vezérigazgatója pedig a vele nagyjából egyidős Oszlánszki Milán lett, akinek már eddig is volt két cége ezen a címen. Róla egyelőre keveset tudni, de sokat elárul, hogy a Low Gear Turisztikai Kft. nevű vállalkozása 2022-ben 70 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott a kormányzati Magyar Turisztikai Ügynökségtől szálláshely-fejlesztésre a Kisfaludy-programon keresztül. Az állami turisztikai szerv még januárban befényképezett PDF-ben tette közzé a többnyire pályázatok nélkül, egyedi döntések alapján kiosztott támogatásokat részletező adatokat. Ebben a listában szerepel Oszlánszki Milán cége.

Balásy cégei nem lassítanak. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Balásy cégei nem lassítanak. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Balásy Gyula egyik legfontosabb vállalkozása a Visual Europe Zrt, amelynek neve is szinte minden fontosabb állami rendezvényen felbukkan, és alapvetően egy kormányzati megbízásokkal kitömött rendezvénytechnikai cég. A társaságnak február 21-től lett egy új leánycége FleetHub Magyarország Kft. néven, ennek tevékenységei:

  • Személygépjármű kölcsönzése,
  • Gépjárműkölcsönzés (3,5 tonna fölött),
  • Egyéb gép, tárgyi eszköz kölcsönzése.

A cég ügyvezetője pedig Botond Szabolcs, a Visual Europe vezérigazgatója, aki februárban jelentette be, hogy összesen 11 millió euróért (kb. 4 milliárd forintért) húznák fel egy raktárral egybekötött modern stúdiót Fóton, ami a cég közleménye szerint „a világ legnagyobb filmes produkcióit, streamingszolgáltatóit csábíthatja Magyarországra, a virtuális stúdió technológia ugyanis a globális filmgyártás jelenlegi legmodernebb és legnagyobb tempóban fejlődő szegmense”.

Balásy Gyula cégbirodalmának van miből terjeszkednie, hiszen például 2022-ben két hozzá köthető céggel szerződött le a Miniszterelnöki Kabinetiroda: a New Land Media Kft. mellett a ma már Lounge Event Kft. néven futó Moonlight Event Kft. is képbe került. A csaknem 20 milliárd forint társadalmi célúnak nevezett kampánypénzből 16,6 milliárd a Fidesz-közeli médiában landolt. Balásy cégei tervezik meg, gyártják le és helyezik el az állami hirdetéseket, és ezzel remekül lehet keresni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!