<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nem kellett a túl nagy irodaház, lett benne hely két hotel márkának is.

A népligeti Liberty komplexumban eredetileg csak irodákat akartak elhelyezni, de a fejlesztő Wing - nyilván a megváltozott piaci helyzetre reagálva - átgondolta a fejlesztést és most hosszú távú megállapodást kötött az Accor szállodalánccal a 42 ezer négyzetméternyi komplexum több mint 12 ezer négyzetméternyi területére. Az épület déli szárnyában úgynevezett dual-branded szállodát alakít ki a fejlesztő az ibis és a Tribe márka színeiben. A szállodai rész átadására várhatóan 2023-ban kerül sor, így ez lesz az első Magyarországon átadott Tribe Hotel. 

A Liberty komplexum látványterve (fotó: Wing)
A Liberty komplexum látványterve (fotó: Wing)

A szálloda által kínált 332 szoba egyenlően oszlik meg a háromcsillagos ibis és négycsillagos Tribe márkák között. A kétütemű fejlesztés első szakaszában a déli szárny 5-8. emeletén kapnak helyet a szobaszintek. A tervek szerint a hotel közösségi terei és szolgáltatásai a négycsillagos minőségnek felelnek majd meg. A déli szárny földszintjén kap helyet a szálloda fogadótere, valamint a business cornerként is funkcionáló lounge area.

A 220 fő befogadására alkalmas, négy külön részre bontható konferenciaterem rendezvényhelyszínként is szolgál majd. A szálloda kávézóval, a la carte étteremmel, fitnesszel, mélygarázzsal és akadálymentesített szobákkal várja majd vendégeit. 

A déli szárny első négy emeletének közel 10 ezer négyzetméternyi területén A+ kategóriás irodahelyiségeket alakít ki a fejlesztő. A déli épületszárny átadására várhatóan 2023 év elején kerül sor. Ezzel párhuzamosan zajlik a 20 ezer négyzetméteres északi szárny fejlesztése is, amely előreláthatólag 2023 végéig nyitja meg kapuit.