2p

Gombatermesztő üzemet épített volna a csákvári önkormányzati képviselő, januárig el kéne számolnia a pénzzel.

A 24.hu ment utána Zolnai Sándor csákvári KDNP-s önkormányzati képviselő gombatermesztő üzemének ügyének, amelyről még júliusban Hadházy Ákos számolt be először. Zolnai 277 millió forintos EU-s támogatásból épített volna a településen üzemet, az építkezés pedig 2020-ban az iratok szerint el is kezdődött - ám máig is csak egy félbehagyott csarnok látható az építési területen. A fejlesztéshez az önkormányzatnak át is kellett minősíteni az ingatlant.

Zolnai 2019-ben nyerte el a támogatást, és mivel ez a projekt még 2014-2020-as uniós finanszírozási időszakhoz tartozik, jövő januárig el is kellene számolnia a kapott pénzzel.

A képviselő most személyesen mutatta meg a projekt állását a 24.hu-nak, és a lap kérdéseire is válaszolt az üggyel kapcsolatban.

"A képviselő úgy nyilatkozott: a kivitelezővel támadt elszámolási vita áll az építkezés leállításának hátterében. Részletekbe egy folyamatban lévő polgári peres eljárásra hivatkozva ugyan nem bocsátkozott, azt azonban közölte, hogy a kivitelezési szerződésben rögzített feltételek szerint a támogatás terhére, illetve a saját vagyonából előleget fizetett a kivitelezőnek"

- írja a lap. Zolnai állítása szerint a kivitelező 2022-ben vonult le a területről, a kapott pénzért vállalt munkát nem teljesítve. A képviselő a támogatási pénzeknek csak egy részét adta oda a kérdéses vállalkozónak, a jogvita miatt a 2021-ben kiutalt 46 millió forintot már nem, így az most is a rendelkezésére áll a folytatáshoz, amint rendeződik a helyzet, és bízik abban, hogy a 2024. januári határidőt egy új kivitelezővel sikerül majd tartani.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!