2p

A paksi bővítésért felelős volt államtitkár tulajdonképpen beismerte, hogy kudarcot vallott.

Süli János lemondott, paksi bővítésért felelős államtitkár lemondása óta először válaszolt újságírói kérdésekre, amikor a kötcsei Polgári Piknikre érkezve a 444 kamerája elé állt.

Süli elmondta, hogy

„a sikernek mindig van gazdája, a kudarc pedig azé, aki vállalta a felelősséget”.

Majd arra, hogy akkor ezzel most beismeri-e kudarcát, így válaszolt:

"Nekem majdnem az, de nem úgy értékelem."

Szijjártó Péter és Lázár János a paksi bővítés lassúságáról megfogalmazott kritikáit Süli "nem vette direkt kritikának".

Azt állította, hogy nem volt politikai nyomás az engedélyeztetési folyamat kapcsán, ezért is húzódhatott az engedély kiadása ilyen sokáig. Erről egyébként azt is mondta, hogy azért az engedély kiadása után mondott le, mert ez egy olyan mérföldkő, amely után új szakaszába kép a projekt, és "döntéseket kell hozni".

Arról, hogy a paksi bővítés feladatait az ilyen szaktudással nem rendelkező Magyar Levente államtitkárra bízta a kormány azt mondta, hogy

"nem tudja megmondani, most a feladatok most atomenergiával kapcsolatos ismereteket igényelnek-e vagy egyéb más ismereteket".

Majd hozzátette:

"Én annak örülök, ha a sikert valaki más learatja, csak az a siker jöjjön el."

A teljes interjút alább megnézheti.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!