Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	
Kormos Olga Kormos Olga

A koronavírus-járvány harmadik hullámának köszönhetően jó pár napja a napi halálozás 200 fő körül mozog, ami természetesen a temetőknek is extra terhelést jelent. Manapság az egyik legveszélyeztetettebb munkahelynek számítanak a temetők, miközben van, ahol már napi 11 gyászszertartást is tartanak.

"A halálozás ’békeidőben’ is hullámzó trendet mutat egy teljes éven belül, de a mostani helyzet egészen példa nélküli: mivel az első hullám miatt már tavaly elkezdődött a halálozás emelkedése, ezért a két évvel ezelőtti állapothoz érdemes mérni az idei adatokat. 2019-hez képest 40 százalékkal több temetésünk van” – mondja Puskás Béla, a Somogy Megyei Temetkezési Kft. ügyvezető igazgatója.

És még tovább emelkedik a temetések száma. Fotó: DepositphotosÉs még tovább emelkedik a temetések száma. Fotó: Depositphotos

A Somogy megyében elhalálozott emberek felét a cégükhöz tartozó két kaposvári, illetve balatonlellei, balatonszárszói, csurgó, nagyatádi és marcali temetőkben temetik el. Az ügyvezetőnek köszönhetően - az országban egyedülálló módon - a cég honlapján húsz évre visszamenőleg közlik a temetések statisztikáit. Napra és órára pontosan, az elhunytak nevére lebontva, kitérve arra, hogy aznap hány szertartás volt. Sőt, a legfrissebb adatok az e heti temetéseket is mutatják: ebben a pillanatban április 1-jei az utolsó tervezett gyászszertartás időpontja. 

Az adatokból látható, hogy idén már januárban is volt olyan nap, amikor 8.30-tól 15 óráig bezárólag 11 temetés zajlott le Kaposvár és vonzáskörzetében. Február 19-én is hasonlóan sok szertartást tartottak a kaposvári temetőkben, s a napi átlag a többi Somogy megyei temetőkben sem ment napi 5 alá. Erre a hétre pedig már most 43 temetés van betervezve a hozzájuk tartozó temetőkben.

A precízen vezetett statisztikából az is kiderül, hogy a pandémia kitörése előtt, 2020 első három hónapjában 403, míg 2021 első három hónapjában, a tomboló harmadik hullám idején 547 gyászszertartás volt. 

Mivel még mindig nem közlik a megyékre lebontott halálesetek számát, maradnak a temetői statisztikák, amelyekből arra lehet következtetni, hogy Somogy megyében idén az első három hónapban 1100 körül lehetett az elhalálozások száma (mivel a Somogy Megyei Temetkezés Kft.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.