2p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
mfor.hu

Több mint 1 milliárd forinttal kellett kipótolni a Budapesti Temetkezési Intézet költségvetését az elmúlt években.

A Népszava ír arról, hogy a temetés hatósági ára 2014 óta változatlan, miközben a temetők bérköltsége 58 százalékkal emelkedett az elmúlt években. A napilap cikke emlékeztet: bár a temetés árát az átlagemberek többsége sokallja, az valójában nem fedezi a szolgáltatás költségét, így a fővárosi önkormányzatnak az elmúlt három évben összesen 1,7 milliárddal kellett kipótolnia a Budapesti Temetkezési Intézet költségvetését.

(Fotó: Pixabay)(Fotó: Pixabay)

A főváros ezért 15 százalékkal emeli az urnasíros, 20 százalékkal a koporsós temetés árát, ha a közgyűlés elfogadja az erre vonatkozó előterjesztést. A hatósági ár egyébként a teljes árnak csupán a 39-58 százalékát teszi ki, a fennmaradó rész a temető, illetve a temetési szolgáltató által felszámított díj - írja a lap.

Az előterjesztést jövő héten tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés.

Csúszik a szociális temetkezés 

Július elején számoltunk be arról, hogy a szociális temetkezés 2021. január 1-je helyett 2022. január 1-jén lép életbe. De az új dátum sem kőbe vésett. A vonatkozó jogszabály hatályba lépésének dátumát ugyanis évről évre halasztja a kormány, a késlekedés oka azonban a mai napig nem ismert. Még törvényjavaslatok indoklásában sem tér ki a kormány arra, miért tolja ki mindig a hatályba lépés dátumát. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.