2020. május 9. 09:42

Pontosabban első körben a beruházás előkészítésére adott pénzt a kormány egy friss kormányhatározattal. 

A pénteki Magyar Közlönyben megjelent határozatból derül ki, hogy 

"a kormány egyetért a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik József Labdarúgó Akadémia örökösföldi edzőközpont megvalósításának koncepciójával és a beruházás kormányzati magasépítési beruházásként történő előkészítésével."

A határozat szerint a beruházás előkészítéséért Kásler Miklós, emberi erőforrás miniszter bevonásával a nemzeti vagyonért felelős miniszter, Bártfai-Mager Andrea felel majd. Az előkészítés és a beruházás pedig a Beruházási Ügynökség feladata, a munkának 2021. június 30-ig kell meglennie. 

A kormány a feladatokra 297,56 millió forintos kötelezettségvállalást engedélyezett az ügynökség számára. Ebből idén 142,94 millió forintot kell Varga Mihály pénzügyminiszternek biztosítania az idei költségvetésben. 

Az edzőközpont üzemeltetője a másodosztályban játszó Nyíregyháza Spartacus Football Club Kft. lesz a határozat szerint.

Ezzel a közel 300 millió forinttal 10,173 milliárdra emelkedett az az összeg, amit a kormány a veszélyhelyzet ideje alatt sportra költött el.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.