<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		
mfor.hu

A szerdai Magyar Közlönyben jelent meg az erről szóló kormányhatározat. 

Egy friss kormányhatározattal a kormány hozzájárul ahhoz, hogy a tömeges bevándorlás és a rendkívüli migrációs nyomás kezelésére eredetileg szánt előirányzatot a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium 6,6 milliárd forinttal túllépje. Vagyis gyakorlatilag ennyi plusz forrást biztosítanak a migráció elleni küzdelemre. 

Fotó: MTIFotó: MTI

Az idei költségvetésben a Belügyminisztériumnál erre a célra 737 millió forintos előirányzat szerepelt, ezt idén nem most először emelték meg. Elsőként még a veszélyhelyzet idején, április elsején biztosított a kormány 8,6 milliárd forintot a bevándorlás kezelésére. Annak az összegnek a felhasználásáról a honvédelmi tárca dönt a most megteremtett forrással ellentétben. Majd néhány nappal később közel 20 milliárd forintot adott a belügyi tárcának a kormány erre a célra. 

A rendőrség legfrissebb adatai szerint a 41. héten 281 esetben akadályoztak meg tiltott határátlépést és 1144 esetben tartóztatták fel a határsértőt, majd a kerítésen túl visszatoloncolták. 25 esetben pedig elfogták az illetőt, majd eljárás alá vonták. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.