Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A koronavírus-járvány mellett más veszélyekről sem feledkezik meg a kormány. 

A rendkívüli migrációs nyomás kezelése érdekében újabb forrás átcsoportosítását rögzítő kormányrendelet jelent meg a csütörtöki Magyar Közlönyben. Ennek értelmében 19,3 milliárd forinttal többet költhetnek el a tömeges bevándorlás megakadályozására. 

Az idei költségvetésben a Belügyminisztériumnál erre a célra 737 millió forintos előirányzat szerepelt, ezt emelték meg a mostani rendelettel. Nem ez az első forrás átcsoportosítás azonban, hiszen legutóbb április elsején biztosított a kormány 8,6 milliárd forintot a bevándorlás kezelésére. Annak az összegnek a felhasználásáról a honvédelmi tárca dönt a most megteremtett forrással ellentétben. 

A jelek szerint a magyar kormány a pandémia mellett a tömeges bevándorlást továbbra is fenyegetőnek találja. Pedig legutóbb a járvány előtt érkeztek aggasztó hírek Törökországból, ahol azt tervezték, hogy útnak indítják az ott állomásozó több millió menekültet Európa felé. A járvány megjelenése azonban megakasztotta a folyamatot, ráadásul a rendőrségi statisztikák szerint ma már szinte nincs is probléma a bevándorlás miatt. A járvány előtt még jelentős mértékben fokozódó migrációs nyomás mára szinte teljesen eltűnt. A 14. héten összesen csak 33 személlyel szemben kellett intézkednie a hatóságoknak:

  • 12 esetben megakadályozták a tiltott határátlépést, 
  • 21 személyt pedig feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határkapun átkísérték. 

A 9. héten még több mint 1000 személlyel szemben kellett intézkednie a rendőrségnek. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.