<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

A koronavírus-járvány mellett más veszélyekről sem feledkezik meg a kormány. 

A rendkívüli migrációs nyomás kezelése érdekében újabb forrás átcsoportosítását rögzítő kormányrendelet jelent meg a csütörtöki Magyar Közlönyben. Ennek értelmében 19,3 milliárd forinttal többet költhetnek el a tömeges bevándorlás megakadályozására. 

Az idei költségvetésben a Belügyminisztériumnál erre a célra 737 millió forintos előirányzat szerepelt, ezt emelték meg a mostani rendelettel. Nem ez az első forrás átcsoportosítás azonban, hiszen legutóbb április elsején biztosított a kormány 8,6 milliárd forintot a bevándorlás kezelésére. Annak az összegnek a felhasználásáról a honvédelmi tárca dönt a most megteremtett forrással ellentétben. 

A jelek szerint a magyar kormány a pandémia mellett a tömeges bevándorlást továbbra is fenyegetőnek találja. Pedig legutóbb a járvány előtt érkeztek aggasztó hírek Törökországból, ahol azt tervezték, hogy útnak indítják az ott állomásozó több millió menekültet Európa felé. A járvány megjelenése azonban megakasztotta a folyamatot, ráadásul a rendőrségi statisztikák szerint ma már szinte nincs is probléma a bevándorlás miatt. A járvány előtt még jelentős mértékben fokozódó migrációs nyomás mára szinte teljesen eltűnt. A 14. héten összesen csak 33 személlyel szemben kellett intézkednie a hatóságoknak:

  • 12 esetben megakadályozták a tiltott határátlépést, 
  • 21 személyt pedig feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határkapun átkísérték. 

A 9. héten még több mint 1000 személlyel szemben kellett intézkednie a rendőrségnek. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.