TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A koronavírus-járvány mellett más veszélyekről sem feledkezik meg a kormány. 

A rendkívüli migrációs nyomás kezelése érdekében újabb forrás átcsoportosítását rögzítő kormányrendelet jelent meg a csütörtöki Magyar Közlönyben. Ennek értelmében 19,3 milliárd forinttal többet költhetnek el a tömeges bevándorlás megakadályozására. 

Az idei költségvetésben a Belügyminisztériumnál erre a célra 737 millió forintos előirányzat szerepelt, ezt emelték meg a mostani rendelettel. Nem ez az első forrás átcsoportosítás azonban, hiszen legutóbb április elsején biztosított a kormány 8,6 milliárd forintot a bevándorlás kezelésére. Annak az összegnek a felhasználásáról a honvédelmi tárca dönt a most megteremtett forrással ellentétben. 

A jelek szerint a magyar kormány a pandémia mellett a tömeges bevándorlást továbbra is fenyegetőnek találja. Pedig legutóbb a járvány előtt érkeztek aggasztó hírek Törökországból, ahol azt tervezték, hogy útnak indítják az ott állomásozó több millió menekültet Európa felé. A járvány megjelenése azonban megakasztotta a folyamatot, ráadásul a rendőrségi statisztikák szerint ma már szinte nincs is probléma a bevándorlás miatt. A járvány előtt még jelentős mértékben fokozódó migrációs nyomás mára szinte teljesen eltűnt. A 14. héten összesen csak 33 személlyel szemben kellett intézkednie a hatóságoknak:

  • 12 esetben megakadályozták a tiltott határátlépést, 
  • 21 személyt pedig feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határkapun átkísérték. 

A 9. héten még több mint 1000 személlyel szemben kellett intézkednie a rendőrségnek. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.