TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

A Corvinus Egyetemet és a Mathias Corvinus Collegiumot működtető alapítványokkal szemben azonban nem részvényeket, hanem ingatlanokat kapnak.

Mint azt megírtuk, a Budapest Corvinus Egyetem, valamint a Mathias Corvinus Collegium után további felsőoktatási intézményekben hoznak létre vagyonkezelő alapítványokat, egyúttal az egyetemek vagyont is kapnak az államtól. Míg azonban a két Corvinus 10-10 százaléknyi Mol- és Richter-pakettben részesült, addig a többiek csak ingatlanokat kapnak, hasonlóan a Színművészeti Egyetemhez.

A Soproni Egyetem. Fotó: Facebook A Soproni Egyetem. Fotó: Facebook

A Magyar Közlönyben megjelent rendeletek szerint a következő egyetemek kapnak ingatlant ingyen az államtól: 

  • Marek József Alapítvány (Állatorvostudományi Egyetem): 7-et, ebből 6-ot Budapesten és 1-et Fonyódon
  • Universitas Miskolcinensis Alapítvány (Miskolci Egyetem) – 33-at, ebből 30-at Miskolcon, 2-őt Mályin, 1-et Bükkszentkereszten
  • Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány – 1-et, Budapest XII. kerületében
  • Neumann János Egyetemért Alapítvány – 55-öt, Kecskeméten
  • Soproni Egyetemért Alapítvány – 24-et, Sopronban
  • Széchenyi István Egyetemért Alapítvány, Győr – 59-et, ebből 37-et Győrben, 19-et Mosonmagyaróváron, 3-at Balatonalmádiban.

Az ingatlanok átadására 2020. augusztus 1-jétől kerülhet sor.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.