<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Befejeződött a 30 milliárd forintos építkezés előkészítése, jön egy luxus központ a volt Club Aliga helyén.

Közel kétéves előkészítő munka után, a tervezés lezárultával, hamarosan megkezdődik a balatoni régió legjelentősebb idegenforgalmi fejlesztésének megvalósítása Balatonvilágoson. Egy felső kategóriás szálloda épül, a kikötő teljes egészében megújul, és megvalósul a strand rehabilitációja is. A főtér funkciót betöltő agora kialakítása mellett, lakó- és üdülő övezet létrehozása, valamint egy multifunkcionális kulturális központ fejlesztése is szerepel a tervekben - közölte a beruházó Appeninn Nyrt.

Az Appeninnben 2020 tavaszáig a Mészáros Lőrinchez és Tiborcz Istvánhoz köthető cégek is tulajdonosként szerepeltek. Tavaly áprilisban azonban a két milliárdos kiszállt, bejött viszont egy másik, Jellinek Dániel, az Indotek Group alapító tulajdonosa, ismert befektető, ingatlanfejlesztő és ingatlan üzemeltető, aki a kormányfő vejének részesedését vette meg. Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. tavalyi eredménye elérte a 10,2 millió eurót. A 2009-ben alapított vállalat csaknem teljes kihasználtsággal működő, mintegy 188 millió euró értékű ingatlanportfólióval rendelkezik.  

A most ismertetettek szerint az Appeninn leányvállalata, a PRO-MOT Hungária Kft. és a Hellnarik Hospitality Kft. összesen 30 milliárd forintos, öt év alatt, négy ütemben megvalósuló fejlesztés kivitelezését kezdi meg. Az újonnan létrejövő településrészt Aligaligetnek nevezték el. 

A kikötőben található hajóhelyek száma 213-ra bővül, ebből 12, úgynevezett vendéghajó-hely áll majd rendelkezésre. Bővítik a mólót, ez által megvalósul a kikötő védettsége, valamint lehetőséget biztosít egy, a látogatók előtt az év minden napján nyitva álló sétány kialakítására. Lesz egy E-kikötő is, annak az elektromos hálózata támogatja az elektromos hajóközlekedést. A hajók kiemelésére, daruzásására, illetve mosására is lesz mód.


 
A személygépkocsi parkolóhelyek mellett 4 db, két kiállásos gyorstöltőpont létesül az elektromos autók számára. Lesz kerékpárkölcsönző pont is. A területen új utak, sétányok létesülnek. Közel 10.000 négyzetméternyi felületen parkosítanak. Az Agora egy központi közösségi tér lesz, amelyhez különböző gasztronómiai, kereskedelmi és szolgáltatási funkciók kapcsolódnak: kávézó, drinkbár, borszaküzlet, ajándékbolt, hajós retail és beauty shop, egészségügyi funkcióval kiegészítve.

Épül egy nagyjából 400 férőhelyes szabadtéri kulturális rendezvényhelyszín is. A tervezett wellness hotelben konferenciákat akarnak rendezni. Összesen 108 szoba és 54 apartmanház fogadja majd vendégeket.