3p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

3 milliárd forintos befektetéssel nem csak újranyílt a Wáberer Medical Center, - benne a hazai privát piacon egyedülálló Walk-IN Center -, de a fejlesztéseknek köszönhetően májustól az Ortopédiai és Mozgásszervi Centrum, most júliustól pedig a Kardiológiai Centrum indult el tesztüzemmel.

Ez alkalomból Wáberer György, a magán egészségügyi szolgáltató alapító tulajdonosa azt mondta:

„Sajnos a magyar egészségügyre nem lehetünk büszkék, ezért vágtam bele 25 év logisztikában eltöltött idő után épp az egészségügybe”.

Az egyik legfontosabb célként azt jelölte meg, hogy a 21. század követelményeinek megfelelő, 2500 négyzetméteren működő klinikán a lehető legrövidebb idő alatt orvos elé kerüljön a páciens. Másik célja az, hogy a prevenciót és az egészségtudatosságot kialakítsa a fiatal generációban, melyet rájuk szabott szűrőprogramokkal szeretnének elérni. Legkorábbi szűrőprogramjukat 6 hetes kortól lehet igénybe venni.

Wáberer Medical Center: a páciens időpontkérés nélkül is egy órán belül orvos elé kerül. Fotó: WMC
Wáberer Medical Center: a páciens időpontkérés nélkül is egy órán belül orvos elé kerül. Fotó: WMC

Hatalmas verseny, jelentős iparági befektetések és immár két számjegyű növekedés tapasztalható a magán egészségügyi szektorban. Egyes statisztikák szerint közel 1000 milliárd forintot költöttek tavaly a magyarok az állami gyógyintézményeken kívül.

A Wáberer egyre bővülő szolgáltatásaival attól szeretné megkímélni betegeit, hogy a tüneteik alapján, vagy a „Dr. Google” segítségével döntsék el, milyen szakorvosi segítségre van szükségük.

Dr. Sárosi Balázs sürgősségi főorvos, a járóbeteg-divízió és a Walk-IN Center vezetője szerint, - aki angliai évek után tért vissza -, a magyar állami kórházak nagy hiányossága, hogy a triázs-rendszere csak a legsúlyosabb eseteket látja el, pedig sok olyan probléma van, amit ugyanúgy sürgősen meg kell nézni, még ha nem is életveszélyes helyzetek. A Walk-IN Centerben erre nyílik lehetőség, ahol az ellátás időtartama 1-4 óra. Azaz a beteg egy órán belül orvos elé kerül, s a vizsgálatokkal együtt is maximum 4 órát tölt náluk.

„Itt középpontban az ügyfélélmény áll. Nálunk nem a páciens feladata, hogy a saját betegútját megtervezze” – teszi hozzá.

Újságírói kérdésre válaszolva Wáberer György elmondta, hogy a 3 milliárd forintos befektetésre társaságot hoztak létre, melyben alapítóként ő maradt a meghatározó tulajdonos, s a saját tőkén kívül hitelre is szükség volt. A következő évek bevételeivel kapcsolatos tervekről kijelentette, hogy ez nem gyors megtérülésű iparág, ezért 10 évben gondolkodnak. Idén kb. 800 millió-1 milliárd forintos árbevétel terveik vannak, 2-3 éven belül 2,5-3 milliárd forinttal számolnak.  

Szintén a sajtó érdeklődésére elhangzott, hogy a 70 orvos tíz százaléka, tehát 10 olyan orvosuk van, aki a versenyképes bérezés miatt külföldről jött haza..

A 3 milliárd forintos beruházással kialakított WMC képalkotó diagnosztikai eszközparkjában többek között szív-MR készítésére is alkalmas 1,5 teslás MR-berendezés, koronária- és kardio-CT-vizsgálatra is használható 128 szeletes CT, 24 órás EKG, szívultrahang, illetve nőgyógyászati és urológiai ultrahang, 3D tomosztintézises mammográfia, valamint csontsűrűségmérésre alkalmas DEXA is található, sőt a saját laboratóriumi háttérnek köszönhetően a sürgős laborvizsgálatokat is a helyszínen végzik el. Az operációkhoz két teljesen felszerelt műtő áll rendelkezésre, melyek közül az egyik sugárvédett.

A hazai magánszolgáltatók közül elsőként a pacemakerrel élőket is várják: a pacemaker-ICD ambulancián a legtöbb itthon beültetett ingerületképző és -vezető eszköz rendszeres felülvizsgálata és programozása is elvégezhető.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!