TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

3 milliárd forintos befektetéssel nem csak újranyílt a Wáberer Medical Center, - benne a hazai privát piacon egyedülálló Walk-IN Center -, de a fejlesztéseknek köszönhetően májustól az Ortopédiai és Mozgásszervi Centrum, most júliustól pedig a Kardiológiai Centrum indult el tesztüzemmel.

Ez alkalomból Wáberer György, a magán egészségügyi szolgáltató alapító tulajdonosa azt mondta:

„Sajnos a magyar egészségügyre nem lehetünk büszkék, ezért vágtam bele 25 év logisztikában eltöltött idő után épp az egészségügybe”.

Az egyik legfontosabb célként azt jelölte meg, hogy a 21. század követelményeinek megfelelő, 2500 négyzetméteren működő klinikán a lehető legrövidebb idő alatt orvos elé kerüljön a páciens. Másik célja az, hogy a prevenciót és az egészségtudatosságot kialakítsa a fiatal generációban, melyet rájuk szabott szűrőprogramokkal szeretnének elérni. Legkorábbi szűrőprogramjukat 6 hetes kortól lehet igénybe venni.

Wáberer Medical Center: a páciens időpontkérés nélkül is egy órán belül orvos elé kerül. Fotó: WMC Wáberer Medical Center: a páciens időpontkérés nélkül is egy órán belül orvos elé kerül. Fotó: WMC

Hatalmas verseny, jelentős iparági befektetések és immár két számjegyű növekedés tapasztalható a magán egészségügyi szektorban. Egyes statisztikák szerint közel 1000 milliárd forintot költöttek tavaly a magyarok az állami gyógyintézményeken kívül.

A Wáberer egyre bővülő szolgáltatásaival attól szeretné megkímélni betegeit, hogy a tüneteik alapján, vagy a „Dr. Google” segítségével döntsék el, milyen szakorvosi segítségre van szükségük.

Dr. Sárosi Balázs sürgősségi főorvos, a járóbeteg-divízió és a Walk-IN Center vezetője szerint, - aki angliai évek után tért vissza -, a magyar állami kórházak nagy hiányossága, hogy a triázs-rendszere csak a legsúlyosabb eseteket látja el, pedig sok olyan probléma van, amit ugyanúgy sürgősen meg kell nézni, még ha nem is életveszélyes helyzetek. A Walk-IN Centerben erre nyílik lehetőség, ahol az ellátás időtartama 1-4 óra. Azaz a beteg egy órán belül orvos elé kerül, s a vizsgálatokkal együtt is maximum 4 órát tölt náluk.

„Itt középpontban az ügyfélélmény áll. Nálunk nem a páciens feladata, hogy a saját betegútját megtervezze” – teszi hozzá.

Újságírói kérdésre válaszolva Wáberer György elmondta, hogy a 3 milliárd forintos befektetésre társaságot hoztak létre, melyben alapítóként ő maradt a meghatározó tulajdonos, s a saját tőkén kívül hitelre is szükség volt. A következő évek bevételeivel kapcsolatos tervekről kijelentette, hogy ez nem gyors megtérülésű iparág, ezért 10 évben gondolkodnak. Idén kb. 800 millió-1 milliárd forintos árbevétel terveik vannak, 2-3 éven belül 2,5-3 milliárd forinttal számolnak.  

Szintén a sajtó érdeklődésére elhangzott, hogy a 70 orvos tíz százaléka, tehát 10 olyan orvosuk van, aki a versenyképes bérezés miatt külföldről jött haza..

A 3 milliárd forintos beruházással kialakított WMC képalkotó diagnosztikai eszközparkjában többek között szív-MR készítésére is alkalmas 1,5 teslás MR-berendezés, koronária- és kardio-CT-vizsgálatra is használható 128 szeletes CT, 24 órás EKG, szívultrahang, illetve nőgyógyászati és urológiai ultrahang, 3D tomosztintézises mammográfia, valamint csontsűrűségmérésre alkalmas DEXA is található, sőt a saját laboratóriumi háttérnek köszönhetően a sürgős laborvizsgálatokat is a helyszínen végzik el. Az operációkhoz két teljesen felszerelt műtő áll rendelkezésre, melyek közül az egyik sugárvédett.

A hazai magánszolgáltatók közül elsőként a pacemakerrel élőket is várják: a pacemaker-ICD ambulancián a legtöbb itthon beültetett ingerületképző és -vezető eszköz rendszeres felülvizsgálata és programozása is elvégezhető.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.