2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A táblafilcek, markerek használata akár iskolákban, akár irodákban általánossá váltak. Felmerül a kérdés, mikor milyen filceket érdemes használni.

Mi a különbség az állandó és egy lemosható markerek között? Nem mindegy ugyanis, hogy a fehértáblákat, mágnestáblákat használva milyen típusú táblamarkert használunk, hiszen nem megfelelő íróeszköz akár kárt is tehet a felületben. Összehasonlítva ezt a két marker típust megállapíthatjuk a közöttük lévő különbségeket, és kiderül, hogy melyik terméket érdemes választani.

Az állandó markerek olyan tintát tartalmaznak, amely nem oldódik vízben. Ezekben a tintákban olyan anyagok vannak, amelyek a levegővel érintkezve száradnak meg, így mindenképpen célszerű odafigyelni, hogy a filceken legyen a kupakja.

A legtöbb mosható, törölhető filc esetén a tinta vizes alapú. Ennek köszönhetően van arra lehetőség, hogy a flipchartokról, fehértáblákról letöröljük azt. Fontos megjegyezni, hogy mivel a törölhető markerek. Talán nem meglepő, hogy ezek a markerek a festék összetétele miatt még könnyebben ki tudnak száradni, így érdemes odafigyelni erre.

Mennyire állandó az állandó? Mikor tűnik el a letörölhető?

Attól, hogy az egyik fajtát állandónak nevezik, még nem feltétlen az örökkévalóságnak készülnek. A gyakran alkoholos filceknek is nevezett markerek minőségtől függően egy idő után ugyanúgy elkezdenek halványulni, mint a vizes alapú tintát alkalmazó markerek. Ráadásul a legtöbb táblafelületekről ezek a tinták is eltávolíthatók, igaz ehhez vegyik anyagokat kell segítségül hívni. Az állandó markereket ugyanis nem tudjuk egy egyszerű táblatörlővel eltüntetni, azt tisztító folyadék (gyakran acetát alapú szerek), illetve izopropil alkohol segítségével is meg lehet ezt tenni.

A törölhető filcek ma már kellően jó minőségűek ahhoz, hogy nyugodtan kijelenthessük, tartósak az ezekkel készített feljegyzések. A fehértábláról a meeting végére nem fog eltűnni amit ráírtak, sőt akár hetekig is jól olvasható marad. Amennyiben pedig más felületre, például papírra írunk, rajzolunk, úgy még tovább megmarad az "alkotás".

Ajánlatunk:

STAEDTLER Lumocolor termékek
Stabilo Plan termékek
Nobo táblamarker
ICO markerek

(X)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!