2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Tanítási időben, rendőri kísérettel jelent meg egy végrehajtó az alapítványi fenntartású Qualitas Gimnáziumban, és közölte, a diákoknak és a tanároknak is el kell hagyniuk az épületet. Az ingatlan felépítését ugyanis nem fizették ki, ezért kalapács alá került, az árverés eredménye pedig jogerőre emelkedett.

Tanítási időben jelent meg Berki András bírósági végrehajtó több rendőr kíséretében a soroksári Qualitas Gimnáziumnál. Az épületet kiürítették, a diákokat és az intézmény dolgozóit pedig hazaküldték – írja a hvg.hu a közösségi médiába tett bejegyzések alapján. A végrehajtó hangosbeszélőbe beszélve tájékoztatott, hogy az iskola épületét tavaly októberben elárverezte, az árverés jogerőre emelkedett, és a bíróság minden jogorvoslatot jogerősen elbírált, amiről az iskola vezetésének is tudomása volt. Mint mondta, az iskolaépület építésének költségeit nem fizették ki, az árverés eredményével szemben indított valamennyi eljárás jogerősen lezárult, így annak immár új tulajdonosa van.

A végrehajtó felszólított mindenkit, ingóságaikat vigyék magukkal, mert miután kiléptek, sem oktatási, sem tanulási céllal nem jöhetnek vissza.

A gimnáziumban egyelőre online oktatásra álltak át.

A lapnak a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt írta, az esemény során rendőri intézkedésre nem került sor.

Az iskolaépület felépítését nem fizették ki, ezért került kalapács alá. Fotó: Google Street View
Az iskolaépület felépítését nem fizették ki, ezért került kalapács alá. Fotó: Google Street View

A Telexnek az iskolát fenntartó alapítvány azt válaszolta, működésüket „egy évek óta tartó végrehajtási eljárás veszélyezteti, mely két gazdasági társaság közötti elszámolási vitából indult”. Azt írták, a végrehajtási eljárás adósa az ingatlan korábbi tulajdonosa, ezt azonban az intézkedés során figyelmen kívül hagyták, akárcsak azt, hogy a fenntartó visszafizette a hitelt és „a fenntartó tulajdonában lévő épületre 150 millió forint értékben keretjelzálogjoggal” rendelkeznek.

Az ATV megkeresésére a Belügyminisztérium közölte, a gimnázium alapítványi fenntartású magánintézmény, amelynek pénzügyi és jogi természetű vitáihoz, működtetéséhez a tárcának semmi köze. Mint írták, amennyiben a gimnázium nem tudja biztosítani az elhelyezését, ebből következően az oktatás feltételei nem biztosítottak, az illetékes kormányhivatalnak vissza kell vonnia a működési engedélyét, és gondoskodnia kell a tanköteles korú tanulók más intézményekben történő elhelyezéséről.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!