2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Ellenzéki pártok kezdeményezik a megfosztási eljárás megindítását a köztársasági elnökkel szemben a bicskei pedofilüggyel kapcsolatos kegyelmi döntése miatt. 

Az MSZP szerint “Novák Katalin méltatlanná vált a köztársasági elnöki tisztségre, ezért “kezdeményezi és támogatja a megfosztási eljárás megindítását”. Ezt konkrétan a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének kegyelemben részesítése miatt teszi, aki ellenzéki vádak szerint zsarolással kényszerítette az otthon lakóit az intézmény pedofil igazgatója elleni vallomásuk visszavonására.

A köztársasági elnök menesztését kezdeményezik. Fotó: Facebook/Novák Katalin
A köztársasági elnök menesztését kezdeményezik. Fotó: Facebook/Novák Katalin

A Demokratikus Koalíció (DK) parlamenti frakciója szintén megfosztási eljárást kezdeményez Novák Katalin köztársasági elnök ellen. A part szerint a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettese "falazott a pedofil igazgatónak". Mint írták, K. Endre szexuálisan bántalmazott gyermekeket próbált rávenni arra, hogy hamis vallomásokat írjanak alá arról, hogy nem történt velük semmi.

Aki egy ilyen embernek, egy "pedofilnak falazó bűntársnak kegyelmet ad, az maga is pedofilsimogató, és méltatlan arra, hogy Magyarország köztársasági elnöke legyen" - mondta Kálmán Olga, a DK frakcióvezetője.

Tiltakozását fejezte ki a köztársasági elnök döntése ellen a Momentum, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik-Konzervatívok is. Az LMP szerint az államfő "újra botrányt okozott" és "gyalázatos döntést hozott", amikor kegyelemben részesítette a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesét, "aki zsarolással kényszerítette az otthon több lakóját, hogy vonják vissza a pedofil igazgató ellen tett vallomásukat".

A Momentum pénteken tüntetést tart a köztársasági elnök hivatala, a Sándor-palota előtt.

Novák Katalin a vádakra úgy reagált, hogy “elnöksége alatt pedofiloknak nincs és nem is lesz kegyelem. A pedofíliával szemben nincs mentség. Akit pedofília miatt ítéltek el, eddig sem kapott és ezután sem kap elnöki kegyelmet. Konkrét kegyelmi ügyekben a harminchárom éves hagyományoknak és a jogszabályoknak megfelelően nem tudunk részletes tájékoztatást adni.”

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!