<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

37 dolgozójától válik meg a Közszolgálati Egyetem. 

Csoportos létszámleépítésre készül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE). Itt tartották a giga-pedagógustalálkozót, mely a tanárok szerint nem egyeztetés, vagy konzultáció, sokkal inkább kormánypropaganda volt.

A kirúgások abból a köremailből derültek ki, amit Deli Gergely, az egyetem rektora küldött ki hétfőn. Az egyetem a Telex kérdésére megerősítette az információt: 37 munkatárstól válnak meg.

A rektori levél szerint a csoportos leépítésre vonatkozó szándékukat már a fővárosi kormányhivatalnak is bejelentették. A rektor „a közelmúltban bekövetkezett nemzetközi események okozta gazdasági helyzetben megnövekedett költségek által előidézett nehézségekkel” indokolta a lépést.

Közel 40 dolgozótól válik meg az egyetem. Fotó: NKE
Közel 40 dolgozótól válik meg az egyetem. Fotó: NKE

Levelében arról is írt, hogy hosszú előkészítő munka után hozták meg döntésüket, hogy minél kevesebb embert kelljen elküldeniük.

Az egyetem 2023. január 9-én hivatalosan bejelentette a Budapest Főváros Kormányhivatala számára a csoportos létszámcsökkentési szándékát,

„amely összesen 37 munkatársat érint, oktatókat és funkcionális területen dolgozókat egyaránt. Az érintett kollégák várhatóan 2023. január 12-éig kézhez kapják az őket érintő döntésről született tájékoztatókat.”

Az NKE a közelmúltban megnövekedett működési költségek által előidézett nehézségek miatt kényszerült erre a lépésre. Az egyetemen az oktatási és kutatási tevékenység zavartalanul folyik tovább” – írták.

A rektor a köremailben utalt arra is, hogy korábban is nehéz döntéseket kellett meghoznia az egyetemnek. Itt többek között arra gondolhatott, hogy az NKE a kollégiumok, egyetemi épületek ideiglenes bezárásával, az izzók kicsavarásával, a kézszárítók kikötésével, távvizsgáztatással és a díszkivilágítás lekapcsolásával spórolna a rezsiköltségeken.  

A lap megkeresett jó pár más egyetemet is, de ott azt a választ kapták, hogy nem tervezik a létszámcsökkentést.