1p

Csaknem kétmilliárd forint értékben.

A nemzetközi felsőoktatási mobilitási programokért felelős Tempus Közalapítvány Kuratóriuma a beérkezett igények alapján 17 egyetem 1,820 milliárd forint értékű pénzügyi támogatásáról döntött - közölte a szervezet pénteken. A 2023. őszi "mobilitásokra" minden szükséges forrás biztosított, és a jövő év tavaszára vonatkozó egyetemi pályázatok az ősz folyamán kiírhatók.

Hamarosan mennek a pénzek az egyetemekhez. Fotó: Depositphotos
Hamarosan mennek a pénzek az egyetemekhez. Fotó: Depositphotos

Az érintett felsőoktatási intézmények számára a döntést követően megkezdődött a támogatói szerződések előkészítése, így az egyetemek részére a források már szeptember elején rendelkezésre fognak állni. A meglévő mobilitási keretek, valamint pénzügyi erőforrások lehetővé teszik, hogy a mobilitásra vonatkozó egyetemi igények kielégítése 2024. június 30-ig biztosított legyen.

A Tempus Közalapítvány küldetése "az egyetemisták, oktatók és munkatársak érdekében az Erasmus+ programban való részvétel biztosítása", ennek érdekében döntöttek többek között a modellváltó egyetemek mobilitási programjainak feltételes támogatásáról, melynek megerősítésének az Európai Bizottság részéről 2023. november 23-ig kell megtörténnie - olvasható a közleményben.(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!