2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Hétfőn a pedagógusnap miatt felvonulásos tüntetéssel ünnepelték a tanárokat a diákok, a Belügyminisztérium pedig épp ma nyújta be a parlament elé a szakma által sokat kritizált és kifogásolt státusztörvényt. 

Nem lesz túl nyugalmas a nyári szünetük a pedagógusoknak, ugyanis ma nyújtja be a Belügyminisztérium a parlament elé a státusztörvényt. A sokak által csak bosszútörvénynek nevezett dokumentum ellen március óta tüntetnek a tanárok, diákok, szülők és támogatóik, a tüntetések pedig többször erőszakba is fulladtak: a tüntetők és a rendőrök összecsaptak, a rendőrök pedig könnygázzal oszlatták a tüntetőket, többet közülük be is vittek. A pedagógus szakszervezetek és az ellenzéki pártok képviselői (akiket az utolsó találkozáskor találkozóra hívtak), további tárgyalásokban bíztak. 

Több mint egy éve folynak a tüntetések. Fotó: Izsó Márton Artúr
Több mint egy éve folynak a tüntetések. Fotó: Izsó Márton Artúr

Ehelyett ma azt közölte a Belügyminisztérium, hgoy az Országgyűlés elé kerül a pedagógusok új életpályájáról szóló törvénytervezet – írja a hvg.hu.

A belügy szerint „több hónapos, átfogó egyeztetést követően” nyújtják be kedden a törvény tervezetét. 

A közleményből a kötelező baloldalazás sem maradhatott ki: „a tervezet körül a baloldal részéről gerjesztett öncélú politikai viták, a diákokat erőszakba forduló tüntetésekbe sodró megmozdulások miatt ismét leszögezzük: a pedagógusok béremelési programja már rég elindulhatott volna, ha a baloldal politikusai havi 5-6 millió forintért Brüsszelben nem akadályozzák, hogy Magyarország megkapja a jogosan járó uniós forrásokat, s így a magyar pedagógusok mihamarabb átlagosan havi 800 ezer forintot keressenek” – írták.

A státusztörvény tervezetét a belügy március másodikán tette közzé társadalmi egyeztetésre, állításuk szerint összesen húsz alkalommal egyeztettek a szakmai és az érdekképviseleti szervezetekkelés az országgyűlési ellenzéki pártokkal is, a szakszervezetek szerint azonban a törvénytervezet még így is nagyon távol van attól, hogy a pedagógusok számára valóban elfogadható legyen. „Az egyeztetés során beérkezett érdemi javaslatok jelentős részét befogadtuk” – áll a közleményben.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!