<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Azon ugyanis a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke is részt vett, ám még a szakszervezeteknek sem árulják el, miről volt szó a kormányülésen.

Mint arról lapunk is beszámolt, szombaton rendkívüli kormányülést hívott össze Orbán Viktor, a tárgyaláson pedig jelen volt Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke és Maruzsa Zoltán államtitkár is. Részvételüket azonban rejtély övezi. Horváth csupán annyit árult el az ATV-nek, hogy oktatási napirendi pont is volt a kormányülésen.

Ennél azonban furcsább, hogy még a pedagógus szakszervezeteknek sem árulják el, miről volt szó a kormányülésen.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) ügyvivője már az RTL-nek elmondta, a hétvégén többször is kereste a Nemzeti Pedagógus Kar elnökét, azonban nem kapott választ. Szerint az sem véletlen, hogy kihagyták őket az egyeztetésből.

Gyakorlatilag, ha a kormány a Nemzeti Pedagógus Karral tárgyal, az olyan, mintha saját magával egyeztetne

- tette hozzá Nagy Erzsébet. 

Azt ugyanakkor pozitívan értékelte, hogy szakembereket hívott meg a kormány a kérdésben, mégha az a saját maga által létrehozott szervezet vezetője is.