2p

Október 5. a Pedagógusok Világnapja, de idén sincs okuk ünnepelni a magyar pedagógusoknak.

Tavaly a polgári engedetlenség és a gördülő sztrájk mellett egésznapos munkabeszüntetést hirdettek a Pedagógusok Világnapján Magyarországon, amihez sorra csatlakoztak az érintettek, több, mint 200 iskola vett részt valamilyen formában a másnapi országos kampányban.

Idén nem volt ehhez hasonló országos szervezkedés, viszont a helyzet nem hogy javult volna, hanem sokat romlott egy év alatt. Nézzük, mivel telt a két legnagyobb pedagógus szakszervezet napja.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete Facebook-oldalán például a mai napon arra hívja fel a figyelmet, hogy a sokat ígérgetett béremelés helyett - megdöbbentő -, de egyre több helyről érkezik visszajelzés a fizetések csökkentéséről, ezen belül arról, hogy a munkáltató egyoldalúan részmunkaidőssé módosítja a heti teljes munkaidős kinevezést.

ILYET ALÁ NE ÍRJATOK! - hívja fel a PDSZ a pedagógusok figyelmét.

Arra is figyelmeztetnek, hogy jogellenes a tanítási és foglalkozási órákat percekben mérni, és átszámítani 60 percre, majd az alapján csökkenteni a munkaidőt a kinevezésben! 

Mint írják: "Ez már a vég". Egy óra akkor is egy óra, ha 45 perces (a szünetekben ügyeletet kell szervezni). 

A Pedagógusok Szakszervezete közösségi oldalán Totyik Tamás elnök és Gosztonyi Gábor alelnök jelentkezett be a Gyömrői Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (EGYMI) elől, ahová Pintér Sándor belügyminisztert is elhívták, töltsön el egy napot az ott dolgozó pedagógusok között. A belügyminiszter nem tett eleget az invitálásnak. Totyik Tamás úgy zárta a bejelentkezést, hogy folytatják és nem félnek, akár van erről statisztika, akár nincs!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!