<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kukacszedő, bikaspermagyűjtő, kutyakaja tesztelő. Amikor azt hiszed, hogy az esetenként egyedi és meghökkentő munkatapasztalatok után már nincsenek hihetetlen állások. Pedig de. Következzenek a legőrültebb szakmák.

1. Kukacszedő
Gondolkodtál valaha is azon, hogyan kerülnek a halcsalinak használt kukacok a horgászládába? Nem, nem a madarak gyűjtögetik össze, hanem erre szakosodott munkások, akik utána ásnak ezeknek a nyálkás élőlényeknek, hogy te a horgászat végén hazavihesd a zsákmányt.

2. Hivatásos sirató
Ha valaki családtagok és hozzátartozók nélkül hal meg, akkor jönnek képbe azok a siratók, akiknek az a feladatuk, hogy elsirassák és meggyászolják az elhunytat.

Ezek a legőrültebb állások

3. Hányástakarító
Nem kell bemutatni azt a jelenséget, amikor a vidámparkban két üdítőital és vattacukor között felülünk a hullámvasútra, ami esetenként úgy összerázza az ember gyomrát, hogy annak bizony hányás lesz a vége. Itt jönnek a képbe azok az erre szakosodott takarítók egy angol vidámparkban, akik eltüntetik az ebédünk maradékát.

4. Utasrendező személyzet
Szintén mindennapos tapasztalat az, amikor a tömegközlekedési csúcsforgalomban az emberek szardínia módjára próbálják bepréselni magukat a járművekbe. A túlzsúfolt Tokióban ennek az elkerülhetetlen helyzetnek a feloldására kezdtek el alkalmazni egy külön személyzetet a metrón, akik hatékonyan elrendezik (benyomják) az utasokat a szerelvényekbe.

5. Bikaspermagyűjtő
A Föld populációjának tej- és húsfogyasztási igényét tekintve elkerülhetetlen a tehenek mesterséges megtermékenyítése. Ehhez pedig olyan dolgozókra van szükség, akik összegyűjtik a megtermékenyítéshez szükséges bikaspermát.

6. Kutyakaja tesztelő
A nevével ellentétben itt nem arról van szó, hogy embereken teszteljük a kutyatápot. A munka egyfajta minőségellenőrzést jelent, azaz a tesztelők azt ellenőrzik, hogy a táp és összetevői megfelelnek-e a szabványoknak.

Ezekben a városokban dolgoznak a legkevesebbet


7. Szagtesztelő
Mindannyian tudjuk, hogy mennyire érzékenyek vagyunk a szagokra, különösen a kellemetlenekre. Kimondottan fontos szerep jut ezért az olyan higiéniai termékeknek, mint a dezodorok, amik a nem kívánt szagokat hivatottak megfékezni. A dezodorok hatékonyságának vizsgálatához szagtesztelőket használnak a cégek, akik szó szerint kiszagolják a termék eredményeit.

8. WC-papír szagoló
A WC-papírokat és papír törlőkendőket is tesztelni kell, hogy ne árasszanak rossz szagot használat előtt, közben és után.

9. Biciklihorgász
Ez a szakma holland specialitás, ugyanis minden évben több mint 14 ezer rozsdás bicikli köt ki Amszterdam csatornáiban. Ezeket szedik ki a biciklihorgászok.

10. Rendszámtábla blokkoló
A forgalmi dugók és torlódások elkerülése érdekében Irán bevezette azt a meghökkentő intézkedést, hogy a páros és páratlan számokra végződő rendszámtáblákkal rendelkező autók váltott napokon engedélyezettek csak az utakon. Ennek kijátszására az iráni sofőrök blokkoló embereket bérelnek fel, akik eltakarják a rendszámtáblákat a kamerák és rendőrök elől.

11. Hivatásos alvó
Talán a legkényelmesebb munka a világon. A hivatásos alvók feladata, hogy különféle alvászavarokkal kapcsolatos kutatások során elbóbiskoljanak és hagyják, hogy a kutatók vizsgálják az alvásuknak a folyamatát.

12. Hivatásos sorban álló
Amíg sorban kell állni, addig mindig lesz kereslet a hivatásos sorban állok iránt is. Ez a "szabadúszó" állás rendkívül népszerű Japánban, ahol nagyon hosszú sorok tudnak kialakulni, így az emberek szívesen fizetnek pénzt azért, hogy ne kelljen végigállni a sorukat.

mfor.hu