3p

Kukacszedő, bikaspermagyűjtő, kutyakaja tesztelő. Amikor azt hiszed, hogy az esetenként egyedi és meghökkentő munkatapasztalatok után már nincsenek hihetetlen állások. Pedig de. Következzenek a legőrültebb szakmák.

1. Kukacszedő
Gondolkodtál valaha is azon, hogyan kerülnek a halcsalinak használt kukacok a horgászládába? Nem, nem a madarak gyűjtögetik össze, hanem erre szakosodott munkások, akik utána ásnak ezeknek a nyálkás élőlényeknek, hogy te a horgászat végén hazavihesd a zsákmányt.

2. Hivatásos sirató
Ha valaki családtagok és hozzátartozók nélkül hal meg, akkor jönnek képbe azok a siratók, akiknek az a feladatuk, hogy elsirassák és meggyászolják az elhunytat.

Ezek a legőrültebb állások

3. Hányástakarító
Nem kell bemutatni azt a jelenséget, amikor a vidámparkban két üdítőital és vattacukor között felülünk a hullámvasútra, ami esetenként úgy összerázza az ember gyomrát, hogy annak bizony hányás lesz a vége. Itt jönnek a képbe azok az erre szakosodott takarítók egy angol vidámparkban, akik eltüntetik az ebédünk maradékát.

4. Utasrendező személyzet
Szintén mindennapos tapasztalat az, amikor a tömegközlekedési csúcsforgalomban az emberek szardínia módjára próbálják bepréselni magukat a járművekbe. A túlzsúfolt Tokióban ennek az elkerülhetetlen helyzetnek a feloldására kezdtek el alkalmazni egy külön személyzetet a metrón, akik hatékonyan elrendezik (benyomják) az utasokat a szerelvényekbe.

5. Bikaspermagyűjtő
A Föld populációjának tej- és húsfogyasztási igényét tekintve elkerülhetetlen a tehenek mesterséges megtermékenyítése. Ehhez pedig olyan dolgozókra van szükség, akik összegyűjtik a megtermékenyítéshez szükséges bikaspermát.

6. Kutyakaja tesztelő
A nevével ellentétben itt nem arról van szó, hogy embereken teszteljük a kutyatápot. A munka egyfajta minőségellenőrzést jelent, azaz a tesztelők azt ellenőrzik, hogy a táp és összetevői megfelelnek-e a szabványoknak.

Ezekben a városokban dolgoznak a legkevesebbet


7. Szagtesztelő
Mindannyian tudjuk, hogy mennyire érzékenyek vagyunk a szagokra, különösen a kellemetlenekre. Kimondottan fontos szerep jut ezért az olyan higiéniai termékeknek, mint a dezodorok, amik a nem kívánt szagokat hivatottak megfékezni. A dezodorok hatékonyságának vizsgálatához szagtesztelőket használnak a cégek, akik szó szerint kiszagolják a termék eredményeit.

8. WC-papír szagoló
A WC-papírokat és papír törlőkendőket is tesztelni kell, hogy ne árasszanak rossz szagot használat előtt, közben és után.

9. Biciklihorgász
Ez a szakma holland specialitás, ugyanis minden évben több mint 14 ezer rozsdás bicikli köt ki Amszterdam csatornáiban. Ezeket szedik ki a biciklihorgászok.

10. Rendszámtábla blokkoló
A forgalmi dugók és torlódások elkerülése érdekében Irán bevezette azt a meghökkentő intézkedést, hogy a páros és páratlan számokra végződő rendszámtáblákkal rendelkező autók váltott napokon engedélyezettek csak az utakon. Ennek kijátszására az iráni sofőrök blokkoló embereket bérelnek fel, akik eltakarják a rendszámtáblákat a kamerák és rendőrök elől.

11. Hivatásos alvó
Talán a legkényelmesebb munka a világon. A hivatásos alvók feladata, hogy különféle alvászavarokkal kapcsolatos kutatások során elbóbiskoljanak és hagyják, hogy a kutatók vizsgálják az alvásuknak a folyamatát.

12. Hivatásos sorban álló
Amíg sorban kell állni, addig mindig lesz kereslet a hivatásos sorban állok iránt is. Ez a "szabadúszó" állás rendkívül népszerű Japánban, ahol nagyon hosszú sorok tudnak kialakulni, így az emberek szívesen fizetnek pénzt azért, hogy ne kelljen végigállni a sorukat.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!