2019. január 21. 13:52

Legutóbbi vagyonnyilatkozatában foglaltakhoz képest 3 millió forinttal gyarapodott Aszódi Attila, menesztett államtitkár bankszámlája.

Január 15-i hatállyal Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Áder János köztársasági elnök felmentette megbizatása alól Aszódi Attilát, a Miniszterelnökség paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkárt. A menesztett államtitkár legfrissebb vagyonnyilatkozata hétfőn került ki a kormány honlapjára.

Aszódi Attila (Fotó: MTI) Aszódi Attila (Fotó: MTI)

Eszerint a volt államtitkár 5 ingatlannal rendelkezik:

  • Diósdon egy 207 négyzetméteres családi háznak 50 százalékban tulajdonosa, melyhez 2006-ban jutott hozzá,
  • szintén fele részben tulajdonosa egy IX. kerületi, 78 négyzetméteres társasházi lakásnak, melyhez egy 22 négyzetméteres garázs is tartozik - ezt 2003-ban vásárolta,
  • Balatonfüreden szintén fele részben birtokol egy 84+24 négyzetméteres társasházi lakást, melyhez 31,6 négyzetméteres garázs és tároló tartozik. Ennek beszerzése a dokumentum szerint jelenleg is folyamatban van 2016 óta, vagyis minden bizonnyal egy újépítésű beruházásról van szó.
  • ezeken kívül Cserépfalun egy pince 50 százalékos tulajdonosa,
  • Kiskőrösön pedig egy 2855 négyzeteres szőlő, gyümölcsös tulajdonosa, amihez öröklés útján jutott hozzá.

Aszódinak nincsenek nagy értékű ingóságai, sem részesedése gazdasági társaságban, megtakarításai viszont annál inkább. Egyrészt 7 millió forintot tart értékpapírszámlán és 4 millió forintja van önkéntes nyugdíjpénztárban.

Bankszámlán 18,8 millió forintja van, ami 3,8 millióval több a legutóbbi, 7 hónappal korábbi állapotot tükröző nyilatkozatban feltüntetettnél, devizában pedig még 3200 eurót tart, ami viszont 200 euróval kevesebb. A forintban tartott összeg emelkedése az időközben kapott fizetése mellett minden bizonnyal a távozásakor megkapott juttatással is összefüggésben lehet.

Az államtitkári beosztása mellett máshonnan is volt még jövedelme Aszódinak. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen egyetemi tanár, amiért bruttó 571 ezer forintot kapott, és ingatlan bérbeadásból is származott még havi bruttó 100 ezer forintja.

Cetelem MKB Cib Tov·bbi aj·nlatok