2018. január 9. 09:49

Még 270 millió forint kéne, hogy elérje az indulásához kitűzött célt az új, közéleti lap.

33 millió forintnál tart a Politis.hu című leendő, politikai-közéleti lap indiegogo-s adománygyűjtése. A Politist az index.hu volt főszerkesztője, Dudás Gergely alapította. A gyűjtés tavaly november 20-án kezdődött, a célkitűzés 300 millió forint volt, ez a kampány január 18-i zárása előtt már aligha fog összejönni. A pénzt több mint 2600 előfizető dobta össze.

A gyűjtés állásáról a lap kedden, közleményben adott hírt, melyben leírják azt is, hogy mögöttük nincs semmilyen médiacsoport vagy iparági befektető, így ténylegesen független munkát tudnak majd végezni. Dudás a közleményben ezen túl több mint 30 fős, tisztán közéleti szerkesztőséget ígér és egy megyei tudósítói hálózat kiépítését. Amit nem ígér: reklámok, pr cikkek és "hírszemét".

A lap ma online videós kampányt indít, amiben fel akarja hívni a figyelmet a médiapiac anomáliára. A sorozatban - melynek első része a Politis YouTube csatornáján már megtekinthető - újságírók, művészek, értelmiségiek beszélnek majd arról, hogy mit jelent számukra a független újságírás, miért dühösek azért, mert egyre szűkül a független sajtó biztosította nyilvánosság Magyarországon, illetve miért fizettek elő a Politisre.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.