2018. január 9. 09:49

Még 270 millió forint kéne, hogy elérje az indulásához kitűzött célt az új, közéleti lap.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

33 millió forintnál tart a Politis.hu című leendő, politikai-közéleti lap indiegogo-s adománygyűjtése. A Politist az index.hu volt főszerkesztője, Dudás Gergely alapította. A gyűjtés tavaly november 20-án kezdődött, a célkitűzés 300 millió forint volt, ez a kampány január 18-i zárása előtt már aligha fog összejönni. A pénzt több mint 2600 előfizető dobta össze.

A gyűjtés állásáról a lap kedden, közleményben adott hírt, melyben leírják azt is, hogy mögöttük nincs semmilyen médiacsoport vagy iparági befektető, így ténylegesen független munkát tudnak majd végezni. Dudás a közleményben ezen túl több mint 30 fős, tisztán közéleti szerkesztőséget ígér és egy megyei tudósítói hálózat kiépítését. Amit nem ígér: reklámok, pr cikkek és "hírszemét".

A lap ma online videós kampányt indít, amiben fel akarja hívni a figyelmet a médiapiac anomáliára. A sorozatban - melynek első része a Politis YouTube csatornáján már megtekinthető - újságírók, művészek, értelmiségiek beszélnek majd arról, hogy mit jelent számukra a független újságírás, miért dühösek azért, mert egyre szűkül a független sajtó biztosította nyilvánosság Magyarországon, illetve miért fizettek elő a Politisre.

mfor.hu