TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
-

Amíg hazánkban természetesnek számít a kötelező virsli- és lencse-evés, vagy a szokásos őrült házibulik, addig a világ egyéb pontjain teljesen más tradíciók és szokások uralkodnak.

Összeszedtünk 4 különleges szilveszteri helyszínt és szokást, amelyek akár még vonzó úticélokká is válhatnak a jövőbeni ünneplés tekintetében. 

  1. Japán

Az „Oshögatsukor”, vagyis magyarul a japán újév egy négynapos ünnepet ölel fel, amelynek során a tradíciókhoz híven az egész nagycsalád összegyűlik. Ilyenkor a gyermekek pénzt, a felnőttek pedig különböző kártyákat kapnak, amelyeken eltérő jelentésű újévi jóslatok szerepelnek. A buddhista templomok harangjai másnap, vagyis január elsején kora reggel 108-szor zendülnek meg annak érdekében, hogy teljes mértékben elűzzék a negatív gondolatokat és rossz vágyakat. Ez egy különösen fontos ünnep a japánok számára, ugyanis ők minden új kezdetnek extra jelentőséget titulálnak, legyen szó akár egy boldog, mosolygós reggeli napkezdésről.

  1. Olaszország

Talán mindenki tudja, mennyire szeretnek és tudnak is ünnepelni, és szórakozni az olasz emberek. Ez szilveszterkor is igaz rájuk, hiszen önfeledten énekelnek és táncolnak annak érdekében, hogy tényleg elbúcsúztassák az évet. Viszont egy dolog teljesen máshogyan történik ott, mint például hazánkban: ők nem tavasszal, hanem ilyenkor tartják az igazi nagytakarítást. Minden régi, haszontalan holmitól ilyenkor próbálnak megszabadulni, így tehát lazán kidobják ezeket a cuccokat akár az ablakon keresztül is. Ezért január elsején előfordulnak még olyan helyek Olaszországban, ahol inkább nem érdemes sétálgatni, tekintettel a furcsa nagytakarítási procedúrára.

  1. India

Az olasz hagyományokkal ellentétben, az indiaiak számára éppenséggel pont fordítva érvényesül a takarítás, ők ugyanis semmit nem dobhatnak ki az év első napján, de még a szemetet sem vihetik ki, mert szerintük ez balszerencsét okozna. Az ünneplés része is mindenképpen különlegesnek tekinthető, például a tamil népcsoport a téli napforduló után elzarándokol a szent helyeire, majd a tehenek szarvát színesre festik, valamint feldíszítik őket különböző virágkoszorúkkal. Ilyen díszesen vonulnak végig a tehenekkel a környező településeken.

  1. Skócia

Amennyiben ünnepekről beszélünk, Skócia mindenképpen érdekes, és különleges szokásokat képviselő hely. Példának okáért a skótoknál egyáltalán nem lényegtelen, ki lépi át elsőként a lakás küszöbét az újév első napján. Úgy vélik ugyanis, hogy pont ezen az illetőn múlik, hogy az otthonra jó, avagy balszerencse lesz várható az elkövetkező évben. A legendák szerint a magas, sötét hajú és szemű férfiak pozitív energiákkal töltik fel a lakást.

https://www.szallasvadasz.hu/szilveszteri-ajanlatok/

http://www.szilvesztertipp.hu

http://www.szilveszteri-programok.hu

http://www.szilveszter-kereso.hu

http://www.szilveszter24.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.