2019. július 28. 09:50
-

Amíg hazánkban természetesnek számít a kötelező virsli- és lencse-evés, vagy a szokásos őrült házibulik, addig a világ egyéb pontjain teljesen más tradíciók és szokások uralkodnak.

Összeszedtünk 4 különleges szilveszteri helyszínt és szokást, amelyek akár még vonzó úticélokká is válhatnak a jövőbeni ünneplés tekintetében. 

  1. Japán

Az „Oshögatsukor”, vagyis magyarul a japán újév egy négynapos ünnepet ölel fel, amelynek során a tradíciókhoz híven az egész nagycsalád összegyűlik. Ilyenkor a gyermekek pénzt, a felnőttek pedig különböző kártyákat kapnak, amelyeken eltérő jelentésű újévi jóslatok szerepelnek. A buddhista templomok harangjai másnap, vagyis január elsején kora reggel 108-szor zendülnek meg annak érdekében, hogy teljes mértékben elűzzék a negatív gondolatokat és rossz vágyakat. Ez egy különösen fontos ünnep a japánok számára, ugyanis ők minden új kezdetnek extra jelentőséget titulálnak, legyen szó akár egy boldog, mosolygós reggeli napkezdésről.

  1. Olaszország

Talán mindenki tudja, mennyire szeretnek és tudnak is ünnepelni, és szórakozni az olasz emberek. Ez szilveszterkor is igaz rájuk, hiszen önfeledten énekelnek és táncolnak annak érdekében, hogy tényleg elbúcsúztassák az évet. Viszont egy dolog teljesen máshogyan történik ott, mint például hazánkban: ők nem tavasszal, hanem ilyenkor tartják az igazi nagytakarítást. Minden régi, haszontalan holmitól ilyenkor próbálnak megszabadulni, így tehát lazán kidobják ezeket a cuccokat akár az ablakon keresztül is. Ezért január elsején előfordulnak még olyan helyek Olaszországban, ahol inkább nem érdemes sétálgatni, tekintettel a furcsa nagytakarítási procedúrára.

  1. India

Az olasz hagyományokkal ellentétben, az indiaiak számára éppenséggel pont fordítva érvényesül a takarítás, ők ugyanis semmit nem dobhatnak ki az év első napján, de még a szemetet sem vihetik ki, mert szerintük ez balszerencsét okozna. Az ünneplés része is mindenképpen különlegesnek tekinthető, például a tamil népcsoport a téli napforduló után elzarándokol a szent helyeire, majd a tehenek szarvát színesre festik, valamint feldíszítik őket különböző virágkoszorúkkal. Ilyen díszesen vonulnak végig a tehenekkel a környező településeken.

  1. Skócia

Amennyiben ünnepekről beszélünk, Skócia mindenképpen érdekes, és különleges szokásokat képviselő hely. Példának okáért a skótoknál egyáltalán nem lényegtelen, ki lépi át elsőként a lakás küszöbét az újév első napján. Úgy vélik ugyanis, hogy pont ezen az illetőn múlik, hogy az otthonra jó, avagy balszerencse lesz várható az elkövetkező évben. A legendák szerint a magas, sötét hajú és szemű férfiak pozitív energiákkal töltik fel a lakást.

https://www.szallasvadasz.hu/szilveszteri-ajanlatok/

http://www.szilvesztertipp.hu

http://www.szilveszteri-programok.hu

http://www.szilveszter-kereso.hu

http://www.szilveszter24.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.