2019. szeptember 5. 13:23

A meggyőző termékpaletta, a vonzó megjelenés és a sok, informatív termékleírás önmagában még kevés. A technikailag szépen kivitelezett verzió is fél is csak fél siker. Ha igazán jól teljesítő webáruházat szeretnénk, sokkal mélyebben érdemes benézni a motorháztető alá, és egészen a szerverek szintjéig ellenőrizni a szolgáltatást.

A gyorstalpaló tanfolyamokon vagy a webáruházas segédletekben sajnos még mindig kevés szó esik az üzemeltetés szerepéről. Pedig a stabil és szakértő működtetés legalább annyit számít, mint az átlátható dizájn vagy a jól megírt szöveg.

Legyen a weboldal mindig elérhető!

Ha az oldal egyszer valamilyen hiba miatt nem elérhető, a látogatók nem biztos, hogy újra megpróbálják a vásárlást. Ez a honlapokat és webáruházakat üzemeltető Webrolling tapasztalata. Egy honlap csak akkor hoz vevőket, ha működik. Ehhez modern szerverparkra és folyamatos karbantartásra van szükség.

Az idő pénz

Az oldalak betöltési sebessége főleg egy webáruház esetében kritikus. Egy vásárlási folyamat során sokszor 4-5 oldalt is meg kell nyitni. Ha ez nem elég gyors, a vevő könnyen félbehagyja a vásárlást.

A tiszta kód és a grafika optimalizálása sokat segítenek, de a betöltés szempontjából az is fontos, hogy fizikailag milyen gyorsan lehetséges a szerverről az adatok beolvasása. A Webrolling ehhez például SSD-tárhelyet kínál - a megfelelően megépített honlap így villámgyorsan megjelenik.

Az elveszett adat is veszteség

Az adatvesztés megelőzése a weboldal üzemeltetőjének a feladata is. A megfelelő időközönként végzett biztonsági mentések garantálják, hogy ne vesszenek el például az aktuális vásárlások szállítási címei, vagy ne tűnjön el a céges levelezésünk egy-egy hiba miatt.

A meghiúsult rendelések nem csak anyagi veszteséget okoznak, a cég hitelessége is komoly csorbát szenved.

Mit akarnának tőlem a hackerek?

Pár éve még gyakran bukkant az ember feltört weboldalakra, a megszokott tartalom helyett vicces vagy épp fenyegető szöveggel. Ma az ilyen behatolásokat már könnyű kivédeni. Ez nem azt jelenti, hogy a támadások megszűntek, csak sokkal rafináltabbá váltak.

A megfelelő védelem még a legkisebb webes üzletek, portálok esetében is fontos. Ha az ügyfeleink érzékeny adatai illetéktelen kezekbe kerülnek, az még annál is kellemetlenebb, mintha néhány napra teljesen leállna a weboldalunk.

Számítanak a számok

A felelős honlap üzemeltető statisztikát is készít. A látogatási adatok elemzéséből megtudható, hogy az érkező olvasók mit kerestek fel sűrűn az oldalon, és hol vannak azok a pontok, ahol érdemes lehet átgondolni az elrendezést. A szokások és az igények állandóan változnak.

Ahhoz, hogy javítsuk vagy megtartsuk a pozíciónkat, a weblapot folyamatosan optimalizálni kell. Ez akkor a legegyszerűbb, ha sokféle és friss adat áll rendelkezésre a látogatók viselkedéséről.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.