2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Magyarország számára az idegenforgalom fejlesztése a közép- és hosszú távú siker egyik záloga - hangsúlyozta Kiss Péter kancelláriaminiszter a Budapesti Gazdasági Főiskolán megrendezett Új kihívások a turizmusban és a szállodaiparban című kétnapos konferencián hétfőn Budapesten.

A kancelláriaminiszter kiemelte: a turizmus 2007-ben a GDP kilenc százalékát állította elő, az idegenforgalom jelenleg mintegy 500 ezer embernek ad munkát.

Kiss Péter elmondta: az utóbbi öt évben közel megduplázódott a négy- és ötcsillagos szállodák száma Magyarországon. Míg öt éve körülbelül 100 ilyen szálloda működött, addig számuk mára több mint 190-re emelkedett.

A miniszter örömét fejezte ki, hogy egy területet tekintve Magyarországot bátran Izlandhoz lehet hasonlítani: a szigetország után Magyarország a világ termálvizekben második leggazdagabb állama. A termálvizek vonzerejének kiaknázását kulcsfontosságúnak ítélte Kiss Péter.

Kovács Miklós, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium turisztikai szakállamtitkára az idegenforgalom közelmúltbeli bővüléséről elmondta: Magyarországon jelenleg 50 ezer kiadható szoba van, kétszer annyi, mint 1990-ben.

A következő években mintegy 26 milliárd forint összegű fejlesztés valósulhat meg a szállodaiparban, amelynek révén 80-100 szálloda épülhet, illetve újulhat meg - tette hozzá a szakállamtitkár.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!