2008. november 24. 10:49

Magyarország számára az idegenforgalom fejlesztése a közép- és hosszú távú siker egyik záloga - hangsúlyozta Kiss Péter kancelláriaminiszter a Budapesti Gazdasági Főiskolán megrendezett Új kihívások a turizmusban és a szállodaiparban című kétnapos konferencián hétfőn Budapesten.

A kancelláriaminiszter kiemelte: a turizmus 2007-ben a GDP kilenc százalékát állította elő, az idegenforgalom jelenleg mintegy 500 ezer embernek ad munkát.

Kiss Péter elmondta: az utóbbi öt évben közel megduplázódott a négy- és ötcsillagos szállodák száma Magyarországon. Míg öt éve körülbelül 100 ilyen szálloda működött, addig számuk mára több mint 190-re emelkedett.

A miniszter örömét fejezte ki, hogy egy területet tekintve Magyarországot bátran Izlandhoz lehet hasonlítani: a szigetország után Magyarország a világ termálvizekben második leggazdagabb állama. A termálvizek vonzerejének kiaknázását kulcsfontosságúnak ítélte Kiss Péter.

Kovács Miklós, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium turisztikai szakállamtitkára az idegenforgalom közelmúltbeli bővüléséről elmondta: Magyarországon jelenleg 50 ezer kiadható szoba van, kétszer annyi, mint 1990-ben.

A következő években mintegy 26 milliárd forint összegű fejlesztés valósulhat meg a szállodaiparban, amelynek révén 80-100 szálloda épülhet, illetve újulhat meg - tette hozzá a szakállamtitkár.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.