<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Magyarország számára az idegenforgalom fejlesztése a közép- és hosszú távú siker egyik záloga - hangsúlyozta Kiss Péter kancelláriaminiszter a Budapesti Gazdasági Főiskolán megrendezett Új kihívások a turizmusban és a szállodaiparban című kétnapos konferencián hétfőn Budapesten.

A kancelláriaminiszter kiemelte: a turizmus 2007-ben a GDP kilenc százalékát állította elő, az idegenforgalom jelenleg mintegy 500 ezer embernek ad munkát.

Kiss Péter elmondta: az utóbbi öt évben közel megduplázódott a négy- és ötcsillagos szállodák száma Magyarországon. Míg öt éve körülbelül 100 ilyen szálloda működött, addig számuk mára több mint 190-re emelkedett.

A miniszter örömét fejezte ki, hogy egy területet tekintve Magyarországot bátran Izlandhoz lehet hasonlítani: a szigetország után Magyarország a világ termálvizekben második leggazdagabb állama. A termálvizek vonzerejének kiaknázását kulcsfontosságúnak ítélte Kiss Péter.

Kovács Miklós, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium turisztikai szakállamtitkára az idegenforgalom közelmúltbeli bővüléséről elmondta: Magyarországon jelenleg 50 ezer kiadható szoba van, kétszer annyi, mint 1990-ben.

A következő években mintegy 26 milliárd forint összegű fejlesztés valósulhat meg a szállodaiparban, amelynek révén 80-100 szálloda épülhet, illetve újulhat meg - tette hozzá a szakállamtitkár.

MTI/Menedzsment Fórum