2017. november 21. 16:25

A 12. kerület egy részén drágább lesz a parkolás, miután az eddigi olcsóbb zóna díjait emelik.

December 11-től többet kell majd fizetni a 12. kerület egyes részein, az ott parkoló autósoknak. A Fővárosi Közgyűlés határozata szerint ugyanis az eddig 4-es díjzónának nevezett részeken az óránként fizetendő összegek emelkednek. Illetve helyesebben szólva a kerületben - néhány kiemelt utcától eltekintve - általában használt 3 díjzóna áraihoz igazítják ezeket is. Az olcsóbb helyeken eddig alkalmazott 265 forintos díjjal szemben, így néhány hét múlva már 350 forintot kell majd egy óra parkolásért adni.

A morgolódó autósok megnyugtatására jeleznénk, a Közgyűlés már-már jó fej volt, hiszen felmerült az is, hogy több helyen az este 6 órás időszak helyett 8-ig kérjenek pénzt a parkolásért. Ezt a javaslatot azonban elutasították.

A hír hallatán biztosan lesznek, akik az önkormányzat mohóságát látja a lépésben, pedig a kerület polgármestere, Pokorni Zoltán indítványa szerint egészen más vezérli őket. A határozat kapcsán írt módosító javaslatában ugyanis az alábbi szerepel:

"A Hegyvidéki Önkormányzat eredeti céljaként a különböző várakozási övezet kialakításával, mint irányított forgalomszabályozással kívánta a várakozási övezetek maximális kihasználhatóságát elérni. A Hegyvidéki Önkormányzat által készített forgalomtechnikai mérések alapján mára azonban megállapítható, hogy a 3-as és a 4-es díjtételű övezetek kihasználtsága napközben megegyezik, a díjtételek közötti megkülönböztetés eredeti célja teljesült, így értelmét vesztette a különböző díjtételű várakozási övezetek fenntartása."

mfor.hu