2009. április 6. 07:04

Az elmúlt két hónapban több mint húsz kisebb utazási iroda adta vissza engedélyét a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatalnak - írja a Világgazdaság hétfőn.

Többségük a csökkenő kereslet és a magas adóterhek miatt nem bírta a versenyt, mások viszont új, jövedelmezőbb tevékenységet találtak maguknak. Molnár Gabriella, a Magyar utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének elnöke úgy látja, tömeges megszűnésről nem lehet beszélni, de a piac mindenképpen átalakul.

Mint mondta, az elmúlt hónapokban főleg vidéken, kisebb egységek zártak be. A szakember szerint a nagy irodák jelentős kedvezményeivel a kicsik nem bírják a versenyt, így nem kizárt, hogy a tőkeszegény irodák öt-tíz százaléka is bezár idén - számol be a Világgazdaság. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.