2009. április 6. 07:04

Az elmúlt két hónapban több mint húsz kisebb utazási iroda adta vissza engedélyét a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatalnak - írja a Világgazdaság hétfőn.

Többségük a csökkenő kereslet és a magas adóterhek miatt nem bírta a versenyt, mások viszont új, jövedelmezőbb tevékenységet találtak maguknak. Molnár Gabriella, a Magyar utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének elnöke úgy látja, tömeges megszűnésről nem lehet beszélni, de a piac mindenképpen átalakul.

Mint mondta, az elmúlt hónapokban főleg vidéken, kisebb egységek zártak be. A szakember szerint a nagy irodák jelentős kedvezményeivel a kicsik nem bírják a versenyt, így nem kizárt, hogy a tőkeszegény irodák öt-tíz százaléka is bezár idén - számol be a Világgazdaság. 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.