<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Kiadták az első zöld rendszámot Magyarországon, amellyel igénybevehetőek lesznek az elektromos autóknak járó kedvezmények - közölte a Jedlik Ányos Klaszter.

Az első, környezetkímélő autók megkülönböztetésére szánt plakettet egy BMW i3 kapta, amely a Wallis Duna Kft. tulajdona. Bottyán Balázs, a Jedlik Ányos Klaszter ügyvezetője egy emléklapot adott át Magyarország első zöld rendszám tulajdonosának.

A teljesen elektromos hajtással működő BMW i3 jövendőbeli tulajdonosa számos kedvezményt vehet majd igénybe. A Jedlik Ányos Klaszter ugyanis szeptember 30-án átadta a Nemzetgazdasági Minisztériumnak az ösztönző intézkedéseket tartalmazó javaslatcsomagot. A minisztérium 2015. november 30-ig nyújtja be a véglegesnek szánt jogszabály módosításokat.

Ime a zöld rendszám - a képre kattintva galéria nyílik!
 (Fotó: Jedlik Ányos Klaszter)

"Terveink szerint a zöld rendszámmal ellátott autók ingyenesen parkolhatnának, használhatnák a busz- vagy zöldautó sávokat és szmogriadó esetén is korlátozás nélkül közlekedhetnének, továbbá mentesülnének az útdíj és az esetleges dugódíj alól is. Ezen felül a zöldrendszámos autók tulajdonosai kedvezményesen juthatnának tömegközlekedési bérlethez is” – emelte ki Bottyán Balázs, a Klaszter ügyvezetője.

Az új elektromos gépjármű vásárlását segítő intézkedések közül a cégautóadó alóli mentesség vagy kedvezmény, az áfa csökkentés, az szja kedvezmény valamint az államilag támogatott hitelek nyújtása tartoznak a legfontosabbak közé.

A KEKKH adatai szerint 9 darab zöld rendszámot adtak ki október elseje óta. A zöld plakettet az okmányirodákban igényelhetik az elektromosautó tulajdonosok.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.