2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A BKV vezérigazgatója szerint eltitkolták előle a csaknem 100 millió forintos végkielégítés után továbbfoglalkoztatott volt humánpolitikai igazgató végkielégítési ügyét; Kocsis István a 168 órának adott, csütörtökön megjelent interjúban a történtekért elődeire hárította a felelősséget.

A vezérigazgató azt közölte, hogy a könyvvizsgáló levele hívta fel a figyelmét arra, van olyan ember a BKV-nál, aki felvette végkielégítését, miközben munkabért is kap. Hozzátette: a levelet a gazdasági vezérigazgató-helyettesnek írták, de abban Szalainét nem nevesítették.

Mint mondta, csak a közelmúltban szerzett tudomást Szalainé Szilágyi Eleonóra végkielégítési ügyéről, amely az átadás-átvételi dokumentumokban sem szerepelt.

"Ha már tavaly szeptemberben megismertem volna, nyilván intézkedek. De titkolták előlem" - fűzte hozzá Kocsis István.

A vezérigazgató elmondta azt is, hogy tavaly szeptemberi kinevezése után két olyan munkatárs távozott a cégtől, akiket már ő vett fel, ők azonban végkielégítés nélkül mentek el.

Mint mondta, az ilyen ügyekben - mindkét fél érdekében - kellő körültekintéssel kell eljárni. Az alaptalan rendkívüli felmondások kárt okoznak a BKV-nak - mondta. Erre példaként említette Szalai László stratégiai igazgató esetét, akinek várhatóan több mint 200 millió forintot kell majd fizetniük.

Arra a felvetésre, hogy Szalainénak a szerződése alapján 16,4 millió forintos titoktartási díj is járt, Kocsis István azt mondta: a BKV-nál nincs olyan titok, amiért titoktartási pénzt kellene fizetni, ezért ezt az intézményt felülvizsgálja.

A cég kifizetési rendszerére utalva azt mondta: azt az elődeitől örökölte. Jelezte ugyanakkor, hogy a jelenlegi vezérkar szerződései megfelelnek a BKV-nál 2007-ben bevezetett rendszernek.

Kocsis István kitért arra is, hogy a Magyar Villamos Művek vezérigazgatói posztjáról végkielégítés nélkül távozott; e juttatásról lemondott.

Felvetésre megerősítette, érdekháborúk zajlanak a háta mögött, ám ő ezekbe nem akar beszállni. Hozzátette ugyanakkor: igaza van Tarlós Istvánnak, a fővárosi Fidesz-KDNP frakciószövetség vezetőjének abban, hogy a most távozó Balogh Zsolt vezérigazgató-helyettes "hídfőállást jelentett bizonyos személyek számára".

A vezérigazgató közölte, a hatalmi harcok helyett arra koncentrál, hogy megoldja a BKV várható likviditási gondjait, és hogy 30 milliárd forintos pluszforráshoz juttassa a céget.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!